2013. június 17., hétfő

Diana Peterfreund: Ébredj velünk!



Becky Fuller -t kirúgják produceri állásából, a lány semmi máshoz nem ért mint a hírekhez és a korán keléshez.

Utolsó esélyként kerül a Pirkadat reggeli műsorhoz, ami a szakadék szélén áll, nézettsége nulla, népszerűsége szintén.
Becky elhatározza, hogy megmutatja mit tud egy igazi vérbeli producer, aki hajnali kettőkor kel, és este nyolckor már ágyban van.

A lelkes stáb kivételével semmivel sem rendelkeznek, a díszlet és a technikai berendezések siralmasak, ezért Becky úgy dönt a  műsorvezetőkkel éri el a kívánt hatást, elsőre kirúgja az őskövületnek számító férfi műsorvezetőt, így az ex szépségkirálynő, akinek igencsak elkoptatta az idő a szépségét egyedül marad, Becky pedig időt nem sajnálva új partnert keres neki...
Egy jogi kiskapu felfedezése újra a hírolvasó székbe kényszeríti Becky példaképét, rajongásának tárgyát- Mike Pomeroy-t, aki enyhén szólva is csalódást okoz a lánynak.

A stábot színesíti még egy meterológus , aki hiphop stílusban osztja meg a nézőkkel a várható időjárást.
Elképesztő hírötletek, a Tampai nyugdíjpénztáros balhén át, egészen a süket helyesírásverseny győzteséig.

A könyv egy filmből született (amit még nem láttam, de tervezem megnézni) ilyenkor nyár elején, röpke pihenésre, kikapcsolódásra tökéletes olvasmány. Szórakoztató, ugyan akkor nincs olyan érzésünk, hogy semmiről sem szól, és sehová sem tart.

Persze a műsorkészítés mellett, azért Becky-nek lesz ideje a szerelemre is, bepillanthatunk a hírek világába, kiderül milyen nehéz is összehozni egy valamire való reggeli műsort, amiben a vezető hír nem a puffadás.

Értékelés:
5 reggeli cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése