2015. július 28., kedd

Dorothy Koomson: Az utolsó csepp

 
"Emlékeim vannak, de élményeim nincsenek. 
 Ezt jelenti az életfogytiglan."

Serena, és Poppy a nyolcvanas évek végén bíróság elé kerül. A vád szerint a lányok tizenöt évesen elcsábították Marcus Halnsley-t  aki Serena történelemtanára volt, majd két év múlva megkínozták és megölték.
A sajtóban csak fagyis lányokként elhíresült párosnak azonban csak az egyik tagját ítélte el a bíróság, Poppy-t. A lány húsz évig volt börtönben, mígnem Serena új életet kezdett.

Poppy szülei házába tér vissza a börtönévek után. Nemcsak régi szobája de szülei is idegenül hatnak ennyi év után. Testvéreiről nem beszélve.

Serena két gyerek anyja, imádja orvos férjét. Egy pársoros újságcikk azonban újra bizonytalanságba és félelembe sodorja a nőt, hiszen férje semmit sem tud arról, hogy tizenévesen mivel is vádolták meg.

Poppy úgy dönt mindenképpen találkoznia kell Serenával. Elégtételt szeretne a börtönévekért. Úgy érzi elvitte a balhét Serena helyett aki hidegvérrel megölte Marcust. 
Mi történt azon a végzetes napon? Hogyan juthattak odáig, hogy Marcusnak meg kellett halnia, mikor mindketten rajongásig szerették? 
Hogyan lehetséges, hogy mindketten a másikat vádolják, amikor ugyan abban a  helységben tartózkodtak Marcus halálakor?

A történet mindkét szereplő szemszögét bemutatja. Felváltva mesél Serena és Poppy-Hogyan ismerkedtek meg a harmincas éveiben járó férfival, miként kerültek egy olyan csapdába amelyből nem volt más kiút, milyen lelki és testi kínokat kellett elviselniük állítólagos szerelmük oldalán. 

Épp ésszel fel nem foghatom, hogy hogyan képes egy felnőtt ember így kihasználni, megalázni, bántalmazni két lányt, akiknek annyi a "bűnük" hogy, naivak és szeretetre vágynak.

A szerző remekül ábrázolja a szereplők lelki világát, az örvényként lehúzó szerelmi háromszöget, amelyből senki sem kerülhet ki győztesen.
Annak ellenére, hogy zseniálisan lett megírva a történet, volt egy sejtésem a végszóra, ami be is igazolódott.



A könyvből angol filmsorozat is készült, A fagyis lányok címmel. 

Értékelés:
4,9 kihasznált cseresznye az 5-ből!!!

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy írtál róla, pont ilyesmi könyveket keresek mostanában, fura hatással van rám ez a nyár. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tegnap a Hidegdauer c. könyvet rendeltem meg- Szenvedni akarok! felkiáltással :D
      Ez a könyv is nagyon jó volt, de nem nagyon tudtam átadni a szenvedős, lelki részét a könyvnek :P

      Törlés