2016. január 14., csütörtök

Kurys Anita, Tuzson-Varga Dóra: Lulu naplója

 Nem nagyon szoktam kutyás sztorikat olvasni, de ez most annyira aranyosnak tűnik, na meg majd össze tudom vetni a saját kutyás tapasztalataimat a könyvben szereplő Lulu történetekkel.

Egy kétgyermekes család szerette volna ezt megtapasztaltatni. Úgy döntöttek, „kutyások” lesznek. Így született e könyv.
Az olvasó Lulu történetét követheti nyomon egészen a születésétől.
Lulu naplója olyan kérdéseket tárgyal, amiket a kutyavállalás előtt minden gazdinak mérlegelnie kell. Első, és legfontosabb kérdés: Miért is szeretnénk kutyát?
Ha erre a kérdésre megvan a válasz, jönnek a következők: Lesz időnk a kutyával foglalkozni?
Ha ezt is kipipáltuk, jöhet a családanalízis, és a „Honnan válasszunk kutyát?” kérdése. Majd, szerencsés esetben, jó sok
gondolkodási, és felkészülési időt hagyva magunknak, elérkezik a várva várt pillanat, és hazavisszük a kutyát, amikor is újabb kérdések merülnek fel…
A könyv közvetlen, humoros hangvételű, ugyanakkor felhívja a figyelmet a gazda-kutya kapcsolat minőségbeli fontosságára.Olyan kutyás könyv, ami ötvözi a könnyed családi regényt a praktikus szakmai irodalommal. Új perspektívákat, új szemléletmódot kínál a magyar kutyatartók világában.
A 152 oldalas könyv két biológusnő tollából származik. Egyikük a kétgyermekes anya, és újdonsült gazda, másikuk a kutyaetológus szemüvegén keresztül láttatja a kutyatartói feladatokat.
Dr. Miklósi Ádám, etológus és Joó István, állatvédelmi szakértő ajánlásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése