2017. június 24., szombat

Eleanor Moran: Titok

Néha még saját magamon is meglepődöm, hogy mennyi - látszólag felesleges -  információkat képes az agyam tárolni. Ez történet a szerzővel kapcsolatban is ugyanis valami bizsergett agyam hátsó zugában, hogy én bizony már olvastam tőle korábban, ismerős volt a neve. És valóban így volt, egy igazán jól sikerült szórakoztató könyvről van szó a Reggeli az ágyban ami teljesen más mint ez a mostani izgalmas, feszültséggel teli lélektani regénye.

Mia aki foglalkozását tekintve pszichoterapeuta, gyerekekkel foglalkozik. Mintha csak saját gyerekkorát próbálná úgy megemészteni, hogy más gyerekeknek segít.

 Egy tini lánynak, Gemmá-nak eltűnik az apja, aki úgy tűnik egy bűnöző könyvelője lett. Lánya látta utoljára, sőt a hatóságok szerint Gemmára bízta titkait. Mia dolga nem más, minthogy a lány bizalmába férkőzve minden információt kiszedjen a lányból így könnyítve meg a nyomozást.
Mia elhatározza, hogy látszólag segíti is a rendőrség munkáját, de csak azért, hogy meg tudja védeni Gemmát aki nemcsak, hogy isteníti apját de mindenáron meg is akar neki felelni, és titkait bármi áron megőrizni.

Mia egyre nehezebb helyzetbe kerül. Egyrészt Gemma kemény dió, másrészt hamar rádöbben, hogy  a hatóság embere Patrick nem ellensége hanem a szövetségese.

Az ügy rávilágít Mia apjával való viszonyára, ami nemcsak a gyerekkorára nyomta rá a bélyegét, de felnőttként is nagy teher a nő számára. A történetben párhuzamosan halad a terápiás  ülés Gemmával, és Mia gyerekkorának felelevenítése.

Jól lett összerakva a történet, érdekes a párhuzam ami Gemma és Mia története között van, bár Mia apjával való viszonya teljesen más miatt siklott ki. A közös bennük az odaadás a szülőért aki nemhogy nem érdemli meg a szeretetet, de szemét módon végsőkig kihasználja a saját gyerekét.

Érdekes volt ahogyan a felnőtt nő egy másik gyerek szemén keresztül végre tisztába teszi a régi érzéseit, átírva a gyerekként még törvényszerűen érzett imádatot a szülő iránt.

Értékelés:
4 csemete cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése