2017. augusztus 31., csütörtök

Michelle Frances: A Barátnő

Furfangos kis történet. Egy leendő anyós és meny ádáz csatája a hatalomért.

Cherry a véletlennek köszönheti, hogy találkozik a jóképű és igencsak jómódú Daniel-el. A lány szerencséjére Daniel hamar szerelembe esik, tetszik neki, hogy a lány nem a saját köreiből kerül ki, így minden amit a fiú nyújtani tud, az a lánynak maga a csoda.
Rövid ismertségük ellenére a fiú máris a családi nyaralóba invitálja szegény kedvesét, ami nem máshol található mint St. Tropezben. Cherry teljesen elalél a gazdagságtól amit a fiú családja- eleinte- szívesen oszt meg a lánnyal. Daniel anyja Laura egy véletlen folytán rájön, hogy Cherry pár dologban hazudott a fiának és neki is. Innentől kezdve az anyuka rögeszméjévé vált, hogy Cherry semmi mást nem lát a fiában csakis a gyors meggazdagodás lehetőségét.

Szép lassan alakul ki az adok kapok a két nő között. Eleinte még semmi durva nem történik, azt hinnék jönnek a jól ismert körök és nem érheti semmi meglepetés az olvasót. Egy huszárvágással véget ér Cherry és Daniel kapcsolata, én meg azon tanakodtam a könyv felénél tartva, hogy hogyan fogja ezt vissza hozni a semmiből a szerző?? Nos egy nagyon ügyes húzással. A véletlen besegített kicsit Laurának aki kapott az alkalmon, hogy fia közeléből eltávolítsa az egyetlen zavaró tényezőt vagyis a barátnőjét.
Több mint fél év telik el Laura trükkje óta, a nő folyamatos frászban van mikor fog lebukni. Mikor a félelme beigazolódik Cherry vérszemet kapva bosszúért kiált. Innentől kezdve ha nem is szabadul el a pokol de igencsak felpörögnek az események.
Az tetszett igazán a történetben, hogy nincs fekete fehér szereplő, nincsenek leosztva a jó és gonosz szerepek. Mindkét nőben van szimpatikus vonás, az elhanyagolt szépasszonnyal éppúgy lehet szimpatizálni mint a szegény, balsorsú fiatal lánnyal, aki csak azért került hátrányba az életben mert rossz helyre született.

A végkifejletre lehetett számítani, ám egy apró csavart ide is tartalékolt a szerző, amely miatt még napokig rághatjuk át magunkat újra a történeten, remélve, hogy meglesz ki is az igazi gonosz.

Értékelés:
4 fáról pottyant cseresznye az 5-ből!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése