2017. október 22., vasárnap

Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

A szerző korábbi két könyve a Titkok örvénye , Kegyes hazugságok  is elnyerte a tetszésem, így nem volt kérdés, hogy akarom-e olvasni a szerző legújabb szerzeményét.

Riley egészen huszonéves koráig abban a meggyőződésben élt, hogy nővére öngyilkos lett. Riley nem sokra emlékszik, hiszen kétéves volt mikor családjukat örökre megváltoztatta nővére tragédiája.
Lisa zenei zseni volt, szülei büszkesége. Riley és bátyja Danny  viszont semmi vigaszt nem tudtak nyújtani szüleiknek, átlagos gyerekek voltak. Danny iraki veterán, aki sosem heverte ki a harctéri traumákat amik érték.

Riley apja hagyatékát kénytelen egyedül felszámolni. Családja nincs, szüleit elvesztette, bátyja pedig a saját dühe foglya. A magányos és szomorú Riley azonban egyre -másra olyan információkat kap, ami nemcsak nővére öngyilkosságát kérdőjelezi meg, hanem Riley egészen eddig igaznak hitt  múltját is. A ház tele van nyomokkal, ám Riley így is folyamatosan ellentmondásokba ütközik.

A szerző nagyon ügyesen adagolta az újabb és újabb információt, egészen elképesztő ahogy egyik dologból következik a másik. A kisvárosi jóakarók, állítólagos barátok, szeretők bukkannak fel gyerekkora színhelyén, és boldogan osztják meg a biztos vagy éppen biztosnak hitt információikat a zavarodott lánnyal.
Riley rendkívül szimpatikus karakter, könnyen lehet vele azonosulni.

Az olvasó némi lépéselőnyben van a főszereplővel szemben ugyanis egyes fejezetek Lisáról szólnak.
De még így is számos meglepetést tartogat a történet, ezúttal sem csalódtam a szerzőben.

Annak ellenére kap öt cseresznyét a történet, hogy számomra a befejezés túl idillire sikerült ahhoz képest, hogy Riley-nek mennyi mindent kellett feldolgozni, másképp látnia.

Értékelés:
5 cseresznyés tapéta az 5-ből!!!

2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem itt az ideje, hogy olvassak valamit az írónőtől! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár most ez a műfaj nagyon trendi, tucatszám jelennek meg a hasonló könyvek, azért a szerző könyveihez biztos kézzel nyúlok. Nyugodt szívvel ajánlom :-)
      (Majd figyelem ha lesz valamikor esetleg értékelés)

      Törlés