2017. december 3., vasárnap

Dorothea Benton Frank: Karácsony receptre

Nem keresem szándékosan ünnepek előtt a karácsonyhoz kapcsolódó könyveket, de ez mellett a kötet mellett nem lehet elmenni, már a szépséges borítója miatt sem.

Egy felnőtteknek szóló mese, így ünnepek előtt. Kis remény, hogy lehetünk idősek, lehetünk remény vesztettek, azért történhetnek apró csodák.

Theodora bár nem magányos idős hölgy azért keserűen gondol arra, hogy sok szerette nem lehet már vele, akik pedig még vele vannak sem egymást, sem az ünnepeket nem becsülik.
Theodora felidézi gyerekkora karácsonyait, amit ugyanabban a házban töltött ahol most is él, ám a karácsonyi hangulat és a boldog várakozás helyett feszültség és veszekedés lengi be a házat.
Az idős nő tisztában van vele, hogy anyaként ő is számos hibát vétett. Nem volt eléggé határozott, és nem volt elég erős sem, hogy összetartsa a családot és megőrizze a régi hagyományokat.
Theodora szívből jövő óhaja úgy tűnik meghallgatásra talál, ugyanis egy olyan személy bukkan fel a múltból aki  nagy hatással volt Theodora életére.




A kézre álló csinos kis külsővel megáldott regény gyorsan olvasható és nagyon szívmelengető. Theodora családjában - mint oly sok családban - évek óta halmozódnak a meg nem beszélt problémák, a ki nem mondott kritikák, az elhallgatott bajok. A kényszer tartja össze a családot, a hétköznapok szekerét fásultan toló felnőttek, és a nehezen kezelhető gyerekek, akikre átragad szüleik feszültsége.
Egyetlen ünnep az évben biztosan nem elég arra, hogy minden sérelmet elfelejtsünk, de azért próbálkozni lehet ott ahol nyitott szívekre talál a közeledés.

Csodás recepteket is találhatunk a könyv végén, ha a lélek megkapta ami jár jöhet egy kis pocak kényeztetés. A szerző igyekezett kiválogatni a családi és baráti receptek legjavát.

Értékelés:
4 karácsonyi cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése