2018. május 1., kedd

A. J. Finn: Nő az ablakban

"Pánikbetegként azt mondanám, az agorafóbia nem is dúlta fel annyira az életemet - inkább csak ez lett az életem."

Egy hatalmas ház, egy benne bolyongó pánikbeteg pszichiáter, szomszédok. Anna Fox élete dióhéjban. Anna tíz hónapja ki sem mozdul az egykor gyönyörű családi otthonból. Három emberrel érintkezik időözönként, a saját pszichiáterével, a gyógytornászával és az alagsorban élő albérlőjével  - utóbbi  abban segít a pánikbeteg, depressziós és szerintem alkoholista nőnek, hogy a hétköznapi problémákat megoldja helyette.

Annának van családja de valamiért nem lehet velük-ez az ok, és az amiért a nő saját lakásának fogja lett lassan bontakozik ki a lapokon.

Anna Nikon márkájú fényképezőgépével napi szinten nyomon követi szomszédai életét. Az internet és a kíváncsisága együttes erejével térképezi fel a körülötte élőket, akik helyette is élnek, munkába járnak, vagy éppen  babakocsit tolnak. Veszekedések, idilli vacsorák szemtanúja lesz.

Az iszom-filmet nézek- leskelődöm - csetelek körforgást egy a szomszédban zajló, krimibe illő cselekmény szakítja meg.

Míg a nő múltja lassan bontakozik ki előttünk, - és az utolsó oldalakig izgalomban tartott - addig a jelen pattogós és gyors. Pillanatonként változik a lehetséges tettes, amit Anna agya több szálon futtat.De az is lehet, hogy az egészet csak képzelte, hiszen a több palacknyi bor és a gyógyszerek érdekes dolgokat láttatnak vele.

A szerző bemutatkozó regénye szerintem remekül sikerült. Egy pillanatra sem hagyja elkalandozni a figyelmet, remek a stílusa és persze a végszóra tippem sem volt.

Értékelés:
5 bűntudatos cseresznye az 5-ből!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése