2019. március 31., vasárnap

Rainbow Rowell: Szív küldi


"Nincs annál szomorúbb, mint amikor az ember egyesével veszi a banánt. Olyan mintha bevallanánk a világnak, hogy nincs egy teremtett lélek, akivel megoszthatnánk a kenyerünk. Úgyhogy kenyeret már nem is veszek.”


Nem volt kérdés, hogy kell nekem ez a könyv, hiszen a szerző műveit nagyon szeretem. A nagy örömködésben észre sem vettem, hogy ezúttal hanyagolva a YA vonalat - Eleanor és Park , Fangirl -felnőtteknek szóló regényt írt Rowell. És milyen rohadt jól tette!!!!

Beth és Jennifer barátnők. A szokásos rohanó életmód miatt találkozásaik közben e-mailben tartják a kapcsolatot. Megbeszélik a munkahelyi problémákat- mindketten újságírók, és a Courier szerkesztőségében dolgoznak -  szerelmi életüket, meg minden agyament dolgot ami csak barátnők között téma lehet.

És itt van a Lincoln, a fekete ló a történetben aki internetbiztonsági szakértő. Vagyis az a dolga, hogy a rendszer által kiszűrt leveleket elolvassa és eldöntse valóban veszélyesek e. Persze minden dolgozó tud az ellenőrzésről de senki sem veszi komolyan.

Beth és Jennifer párkapcsolatban élnek. Jennifer nem mellesleg házas. Lincoln az anyukájával él, és van egy vagány nővére.

A szerző nagyon elkapta a mai vonalat, már ami a mai felnőtt fiatalokat érinti. A gyerekvállalás -ha már házas vagy - egy párkapcsolat lépcsőfokai, és mi van ha ezeket a lépcsőfokokat csak az egyik fél látja, a leválás a szülőről, önálló élet. És persze az örök dilemma, hogy mikortól számítunk felnőttnek, és kinek van kedve ahhoz, hogy felnőttnek látszódjon.
Állandó döntéskényszerben élünk minden nap. Szereplőinkkel együtt agonizálhatunk a döntéseink súlya alatt, hiszem minden döntéssel a sorsunkat befolyásoljuk, és persze, hogy mindenki frankó döntéseket szeretne hozni.

Biztosan léteznek magabiztos felnőttek de én nem tartozom közéjük. Jó nekem ez az örökös vergődés és aggódás, hogy jól csinálom e, és elég felnőttesen viselkedem a koromhoz képest. (Nem.)

Kis triónk éli az életét mi pedig szépen olvassuk leveleiket, nyomon követjük Lincoln szerencsétlenkedéseit és drukkolhatunk, izgulhatunk mert a szerző ezúttal is gondoskodik arról, hogy ne tudjuk letenni a könyvet amíg minden szereplőnk sorsa felől nyugodtak nem lehetünk.

 /Réka mindenképpen olvasd el ha valami aranyosra vágysz:-))) /

Értékelés:
Maximális kapitális 5 cseresznye az 5-ből!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése