2019. június 24., hétfő

Mindennek szezonja

Úgy tűnik az idei nyár az én számomra nem a pihenés, és főleg nem az olvasás szezonja. Van helyette munka, munka, esküvő, munka... rövid hétvége házimunkával, hosszú hétköznapok robottal,  hőséggel és/vagy esővel.
Úgy vettem észre igencsak megnövekedett a házasodási kedv... senkit sem rettent el a tény, hogy minden második házasság válással végződik.(???!!!)
Az utóbbi időben megszaporodtak az előszobai komódon az esküvői meghívók. A legutóbbi alkalom nekem azért marad emlékezetes mert egy szál klíma sem volt az esküvői helyszínen... így én annyira nem tudtam örülni a nagy napnak.
Az anyakönyv vezető pedig az találta mondani, hogy ; Úgy döntöttetek, hogy tudtok egymás nélkül élni.
Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik...
Aztán persze utólag ki lett pótolva a mondat a -nem - szócskával.


Apró lépésekkel bontom az olvasatlan könyvek sorát. Sajnos  most ott tartok, hogy SEMMIHEZ sincs kedvem.
Olyan nyári napról álmodom amikor tiszta lakásban, illatos ágyneműben ébredek. Nem kell sehová sem mennem. Tele a hűtő. És én csak fekszem, maximum a nap árnyékát  követem a gyönyörűen csillogó laminált parkettán. Álmodozom, lustán sóhajtva lapozom a könyvet, frissítő zuhanyt veszek, vakargatom a kutya fülét, és csak ki kell nyitnom a hűtőt, ha felkockázott!!! görögdinnyét szeretnék enni.
Ehelyett űzött vadként, a hőségtől kábán és izzadtan szelem át a minden napokat, akadok ki valamin percenként. Türelmetlenül pörgetem a teendők végálathatatlan sorát.
Itt sem szaporodnak a könyves bejegyzések, pedig van elolvasott!!! könyv, csak kedv és idő nincs megírni róla, hogy mit is gondoltam...már rég feledésbe merült  minden benyomás az olvasottakról:P

A születésnapom érdeklődés hiányában elmaradt. Megleptem volna magam az új Kate Morton könyvvel, de még az sem jelent meg!!! Bah!!! Előrendelésben van június eleje óta. Fogadok majd nyár végén jelenik meg, akkorra elfelejtem, és pénzem sem lesz, hogy kifizessem.
Talán névnapra is jó lesz, ugyanúgy fogok neki örülni.





4 megjegyzés:

  1. Szia! Boldog szülinapot!!! :-)
    Nagyon jót nevettem a tudtok egymás nélkül élni :-D kész vagyok!!!
    Nem vagy egyedül a munkával, hasonlóan telnek a heteim, épp ezért esténként fél óra kádban lazulás után szigorú olvasás van, máshoz már nincs erőm, de még így is bealszom néha :-)
    Tessék csak meglepni magad azzal a könyvvel!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia Csipike:-)

    Köszönöm szépen! :-) Úgy tűnik csak reklamálnom kellett, mert épp ma kaptam értesítést, hogy holnap érkezik a Kate Morton könyvem:-))))
    Már csak időt kell rá kerítenem, amikor éppen nem vagyok kómás.

    Engem annyira leterít ez a hőség, hogy estére már csak aludni van erőm. Ma hazafelé a buszon próbáltam olvasni, de nem ment a klíma, így a túlélésre játszottam...

    VálaszTörlés
  3. Örülök a könyvnek, hogy ilyen hamar meglett! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is :-)) Csodaszép, kemény táblás darab :-)))

      Törlés