2012. február 14., kedd

Charles Martin:Hegyek között


Bár mindig érdekelt a hasonló -túlélés rideg körülmények között-történet ,végül is nem ezért lett kedvenc könyv.
Azt hiszem sokan ezért nem olvasták még el,mert azt hiszik,hogy a hegyen,fázáson,éhezésen kívül nem lesz izgalom és érdekesség a könyvben-hát tévedés!!!

Ashley és Ben két középkorú ember a repülőtéren egy hóvihar kellős közepén keresi a megoldást az elutazásra...Ben orvos,Ahsley a saját esküvőjére sietne.
Egy magángép a megoldás a helyzetükre...

Tény: lezuhannak.Ezek után kezd izgalmassá válni a történet és nemcsak a már említett túlélés miatt..Ben fura módon egy diktafonra mondja gondoltait ,melyeket feleségének címez..Ahsley viszont sokat hallgat a vőlegényéről..miközben mindkettejük magánéletére is egyre kiváncsabbak vagyunk,egyre több nehézséggel kell szembenézniük-hideg,nyílt törés,ragadozók,élelem hiány...

Azt hiszem Martin erőssége ugyanaz mint más népszerű szerzőnek,vagyis az érzelmek megjelenítése és ábrázolása!! Ben a tökéletes férfi-vagyis nekem,számomra...sok mindenhez ért,ugyanakkor nagyon sebezhető,de mégis talpig férfi!

Bár alapvetően mindkét karakter,embertípus távol áll tőlem,mégis megkedveltem őket...főleg Bent.Először furcsa volt,hogy Ben lett a főszereplő és Ahsley valahogy kimaradt a sztoriból,de a könyv végére már nem volt hiányérzetem.

Nagy kedvenc lett a könyv,nem is tudom miért...illetve dehogynem, Ben miatt!

Értékelés:
5 cseresznye az 5-ből!!

3 megjegyzés:

  1. Annyira rajongtál, hogy tegnap kezembe vettem a könyvet, majd elolvastam (inkább átfutottam) a dőlt betűs részleteket, és a végét elolvastam, és ismét elszomorodtam, hogy kevés könyvet veszek a kezembe újraolvasás céljából.
    De most ennyi is jó volt.- Köszi

    VálaszTörlés
  2. Nekem kevés olyan könyv nyerte el a tetszésemet amire azt mondom,hogy érdemes többször is el illetve beleolvasni-Na ez viszont olyan lesz!!!!

    Igazán nincs mit:-)) Én köszi,hogy felhívtad rá a figyelmem!

    VálaszTörlés
  3. hát igen, Martinért nagyon rajongani kezdtem!

    VálaszTörlés