2013. április 24., szerda

Ilona Andrews:Világok Peremén-1. Mágikus találkozás


Mielőtt bárki azt hinné, hogy a szerző magyar, és valahol egy Pusztasóhajtás nevű kis faluban, muskátlis ablak előtt pötyögte le a történetet az téved!
Már megint egy furfangos páros, akik kéz a kézben, egy emberként írnak könyvet. Ilona, férje pedig Andrew ráadásul amerikai.Hazájukban igen kedveltek, több sorozat is kikerült már a négy kezük alól.

Ez a könyv egy sorozat első darabja, és nagy szerencsére a második részre sem kell várni, mert már az is megjelent, ritka dolog a sorozatokat illetően!

Ebben a könyvben azt tetszik, hogy rengeteg az egyedi és új dolog benne amit máshol, más fantasy, misztikus könyvben még nem olvastam. A könyv híján van a kliséknek, és koppintásoknak.
Sajnos nehéz úgy mesélni a könyvről, hogy ne áruljak el ezt-azt.Igyekszem nem lelőni az összes érdekességet.

Rose Dryton egyedül neveli két öccsét. Peremben él, két másik világ között. Töredék és Mágia között.
A Töredék úgymond a normális hely, az emberek élik az átlagos életüket. Mágia pedig az elérhetetlen,ahol a gazdagok-kékvérűek-élnek, varázsolnak,és terelgetik Töredék és Perembeliek életét. A három különféle életforma nem igazán szokott keveredni, igaz Rose Töredékben dolgozik, de ez sem egyszerű a lánynak, ahogy maga az élete sem két olyan fiúval akik nem átlagosak, egyikük alak váltó, másikuk fel tudja támasztani a holtakat, legyen az ember vagy állat,és maga Rose is rendelkezik némi varázs erővel, egy villantás erejéig.
Peremben nem rendkívüli ha valaki hasonló kunsztokra képes, van aki átkot tud szórni,és vannak boszorkányok is.

A történet elején azt hittem sok lesz nekem a kutya agyat evő feltámasztott nagypapa, a védő kövek és kardos kékvérűek a szörnyeket nem számolva, de tévedtem, nagyon tetszett, és annyira jó ,hogy minden területen mértéket tart, legyen az a misztikus világ, vagy éppen a szerelmi szál.Arról nem beszélve, hogy logikusan lett felépítve, mindenre megvolt a válasz.

Két szál is fenntartja az olvasó érdeklődést, egyrészt megjelenik egy kékvérű, Lord Camarine aki igényt tart a lányra ,mint feleségre...másrészt egyre-másra lepik el a szörnyek Peremet,  a védőkövek és varázslatok csak rövid ideig hatásosak ellenük. Honnan jön ennyi szörny? És miért akarják perem vesztét?

A könyv az izgalmak mellett, frappáns szócsatákban és humorban is bővelkedik.

Értékelés:
4,5 varázslatos cseresznye az 5-ből!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése