2013. november 20., szerda

Mike Greenberg: Amit csak akarsz


 A cím és a macaron sütik kupaca laza hangvételt sugall, de a könyv nagyon is komoly témában íródott, még ha ez a fülszövegből nem is derül ki. Ami nem baj, mert olvasás után jön rá az ember, hogy ha a fülszöveg többet elárult volna, már nem lett volna annyira arcul ütős a történet.

Mike Greenberg férfi létére nagyon is jól látja a nőket, mindhárom karakter remek lett. A könyvet egy barátja emlékének ajánlja.

A könyv lapjain három nő életét követhetjük nyomon. Katherine, Brooke, és Samantha három különböző típusú, életkorú nő. Felváltva pillantunk be az életükbe. Brooke boldog házasságban él, gyönyörű gyermeki vannak, és egy csodás férje. Katherine egy cég vezető embere, összeszedett, tipikus üzletasszony aki esténként régi szerelmét siratja. Samantha pedig épp a  nászútján szembesül a ténnyel, hogy nem jól választott.

Már az elején is nagyon jól érződik, hogy a szereplőink élete, hol tart, mi a fontos számukra, éppen mi foglalkoztatja őket. A könyv második részében olyan változás áll be mindhármuk életébe aminek hatására egy új életet kell felépíteniük, kilépni a megszokott életükből, változtatni és változni.

A szerző egészen elképesztő módon jeleníti meg a leggyakoribb hibánkat, azt, hogy sosem a jelenre koncentrálunk, hanem a jövőre, a majd-ra , mindig csak várunk valamire, lehetőségre, változásra. Reménykedünk, hogy majd jobb lesz, majd túlléphetünk valamikor a múlt dolgain, egyszer majd történik velünk valami, ami után elmondhatjuk végre boldog vagyunk. Viszont ezzel a várakozással, a mindig másra várással, vágyakozással a jelent rontjuk el, pocsékoljuk el.

Ez a könyv mondanivalója, amit igazán keményen fogalmaz meg, nagyon hatásos módon kapjuk az arcunkba, hogy mi a fontos, hogy milyen sokféleképpen láthatunk dolgokat, amint más megvilágításba kerülnek.

Furcsa volt, hogy a könyv végére pont az a szereplő lett szimpatikus, akit a történet elején még nem annyira kedveltem. A történet vége lett csupán kicsit sziruposabb mint amit vártam, de szerencsére remekül lett eltalálva, úgy, hogy még életszerű legyen.

Étékelésem:

4,9 cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése