2015. április 11., szombat

Az Expressz ajánlott c. könyv szerzőjének új könyve!

Iselin C. Hermann: Dominó

 
A Dominó szerelmesregény. Hősei házasok vagy szinglik, hűségesek vagy hűtlenek, szenvedélyesek vagy visszafogottak – de mind vágyakoznak valami után.
Párizs szívében él Zephyr szép és zárkózott feleségével, Manonnal. A szemben lévő házban Toqué, az író látogatja Rose nevű kedvesét és közös kisbabájukat. Eric, a betegápoló attól boldog, ha mindenkin segíthet. És Sabatine, az ellenállhatatlan fotóművész belebolondul egy titokzatos férfiba.
Egyesek egymásba szeretnek. Másokat megcsalnak. Mindannyian rejtegetnek valamit. De ki csal meg kit? És ki az, aki hazudik? 
Iselin C. Hermann kalandos úton jutott el az irodalomig. Eredetileg akrobatának tanult Franciaországban, saját bevallása szerint a mai napig tud kötélen táncolni. Ezután egy koppenhágai színház társulatában rendezett és játszott, majd bölcsészettudományi tanulmányai és könyvkiadói szerkesztői munkája után az Expressz ajánlott! című levélregény hozta meg számára a világsikert. Azóta két gyerekkönyve és több regénye is megjelent.

Park kiadó. Megjelenés: Április vége.



Expressz ajánlott:

 "Súlytalan vagyok a vágytól egy ismeretlen férfi iránt - akinek ismerem keze írását, de a kezét nem, akinek ismerem a szavait, de a száját nem. Súlytalan a vágytól és az irigységtől a papírra, amelyre írok, s melyet hamarosan kezed közt tartasz.


33 évvel ezelőtt egy Dán nő, a festő Jean Luc Foreur képét meglátva úgy gondolja mindenképpen írnia kell neki legalább egy üdvözlőlapot,megköszönve a csodát.
Aztán ebből az ártatlan kis üdvözlőlapból egész levelek kerekedtek,jöttek mentek Dánia és Franciaország között.

Szóba került sok minden, de legfőképpen a szerelem, és a vágy. Kicsit nekem túlzó volt a dolog, már ami a testiséget illeti,a levelek zöme a művészeten túl szinte csak erről szólt, hogy egyikük mit tenne a másikkal...már már közönségesen, nyersen megfogalmazva.

A könyv amúgy sem terjedelmes, de a közepénél már-már úgy gondoltam, hogy ez nem nekem való,nem olvasom tovább.
Aztán mégis a kíváncsiság nem hagyott nyugodni, hogy hova is fajul ez a levelezés, meddig bírják egymás nélkül, mennyire valódi ez a vágy, a vonzódás a szerelem ami levélpapírra került?


Az utolsó oldalakon teljes az izgalom Delphine sorsdöntő lépésre szánja el magát...aztán paff egyszerre két hatalmas pofont is kaptam, háromszor olvastam el az utolsó lapokat,tátva maradt a szám, az egyik nagy titkot elárulom, igaz történetet-levelezést tart kezében az olvasó. A lényeg,hogy így utólag visszagondolva a könyvre teljesen átértékeltem.
Hihetetlen, drámai kis könyv.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése