2015. szeptember 15., kedd

Van még ott könyv, ahonnan a többi is jön.

Javier Marías: Holnap a csatában gondolj rám

Különös éjszakába fordul Víctor Francés légyottja új barátnőjével, Martával. A asszony, mivel a férje távol van, otthonában látja vendégül Víctort, de a vacsora elfogyasztása után, mielőtt még bármi egyéb történne, rosszul lesz és meghal. A férfi tanácstalan, hiszen az asszony kétéves, alig beszélni tudó gyermeke is ott van a lakásban. Végül hosszas tépelődés után távozik, de a bűntudat nem hagyja nyugodni, és megismerkedik a nő családtagjaival: húgával, apjával, sőt férjével is. Megvallja nekik titkát, s cserébe ő is megtud egy megdöbbentő titkot a férjről.

Kiadó: Libri Megjelenés: október 15.






                                                          Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

 Hannah Brown televíziós szerkesztő, aki, ha nagyon muszáj, műsorvezetőként is megállja a helyét. Makacs, akaratos, többnyire magával is elégedetlen, esendő nő. Időnként fenemód kritikus, a barátaival is kíméletlen, mégis jószívű, és gondoskodik azokról, akiket szeret.
A boldogság keresése nehéz feladat, főleg, ha az ember a saját vágyaival sincs teljesen tisztában. Hannah botladozó, gyakran elbizonytalanodó, ám a céljait és a szerelmet kitartóan kereső, szerethető figura, aki gyakran bajba kerül, de kimászik belőle, hogy a gyökerei kutatásának kellős közepén egyszer csak magát és a társát is megtalálja.
Ismerős a helyzet? Lányok, vigyázzatok! Ez a hol fanyar-humoros, hol keserű, hol édes, de mindenképpen izgalmas lányregény veletek is megtörténhet.
Nem biztos, hogy egy szép napon a kezében karácsonyfatalpat szorongató, félmeztelen szexistent találtok az erkélyeteken, de jobb, ha nyitva tartjátok a szemeteket, mert bármelyik kanyarban rátok kacsinthat az élet egyik pajzán kihívása vagy öröme.
Kinek-kinek a magáé.

Kiadó: Athenaeum Megjelenés: október 8.


Joachim Meyerhoff: Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt.                                                           
                                                              
 Az észak-német kisvárosban élő Joachim egy pszichiátrián nőtt fel. No nem azért, mert ő maga is ápolt lenne, hanem azért, mert az édesapja a helyi ifjúsági pszichiátria igazgatója, házuk pedig az intézet területén áll, körülvéve síkagyúakkal, debilekkel, trotlikkal, agyrokikkal - ahogy a fiúk, a három testvér, nevezi őket. Különös élet az övék: hétköznapjaikat egyszerre élik a normális világban, iskolában, családi körben, ugyanakkor jelen van az életükben egy egész más, szürreális, abnormális világ is. De vajon ki mondja meg, mi a normális és mi az abnormális? Vajon mekkora esélye van a gyerekeknek, hogy egészséges felnőtteké váljanak?
Az önéletrajzi ihletésű könyvben az író saját életéből mesél el történeteket, melyek egyszerre felkavarók, humorosak, olykor pedig végtelenül groteszkek vagy épp megindítóak, mindezt egy nem átlagos család és egy gyermekpszichiátria mindennapjaiba ágyazva. Kiadó:Tea Kiadó Kft.



                                                             Anna Lindsey: Lány a sötétben

 Anna normális életet élt: az ambiciózus brit lány keményen dolgozott köztisztviselőként, épp lakást vásárolt
és szerelembe esett, amikor is nyomasztó tüneteket kezdett észlelni magán. Ahányszor csak bekapcsolta a
komputerét, az arca égni kezdett, idővel pedig már semmilyen mesterséges fényt nem viselt el a szervezete,
sőt a napfényre is allergiássá vált.
Most, kilenc évvel az első szimptómák jelentkezése után, Anna ha rosszabbodik az állapota - egy befüggönyözött lakásban él teljes sötétségben, és csak szürkületkor és hajnalban merészkedik az utcára.
Hogy ez az ingerszegény élet milyen is valójában, arról vall az igaz történet alapján született Lány a sötétben.
Az írói álnév mögött megnyilvánuló elbeszélő saját tapasztalatait osztja meg velünk, és miközben sötét gondolatait sem titkolja el előlünk, együtt fedezhetjük fel vele a színeket is ebben kietlennek tetsző világban. Mi több, megláthatjuk a fényt is, hiszen a könyv nem csupán életrajzi regény, de egy csodás szerelem története is.
Kiadó: Libri Megjelenés: november 15
                                                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése