2018. március 25., vasárnap

Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

"Ma október hatodika van, így a telefonom szerint november végére legalább hatvanöt százalékkal boldogabbnak kell éreznünk magunkat."

Kivételesen hittem a fülszövegnek és végre nem csalódtam igazi szórakoztató chik lit.

Lenny és Juliet remek barátnők, bár teljesen más az életük. Lenny szingli, aki utálja a munkáját és végre egy tartós kapcsolatot szeretne, na meg, hogy minden tekintetben olyan legyen mint Juliet.
Juliet rajong a munkájáért - szakácskönyvek háttérembereként dolgozik - van jóképű férje és egy tündéri felnőtt lánya.
Aztán Juliet férjéről kiderül, hogy mégsem olyan tökéletes, és úgy tűnik ha Juliet ugrik, ugrik Lenny is. Így történhet, hogy mindketten a gödör alján találják magukat.

Mindketten más-más élethelyzetben vannak. Juliet talpra szeretne állni, Lenny pedig végre egy tartós és boldog párkapcsolatot szeretne a mostani alakalmi szeretői státusz helyett.

Igazán érdekesen és cseppet sem unalmasan alakul az életük, tetszett, hogy végig a realitások talaján mozgott a történet és nem oldódott meg minden gondjuk egy szempillantás alatt.

Szerintem a kár volt a BoldogságGuru nevezetű telefonos applikációra alapozni a fülszöveget, hiszen ez csak a kezdet volt és elhanyagolható szerepet játszott a két nő életében, bár vicces volt ahogy a boldogságszintjük alakult. Az applikáció által javasolt feladatok szerintem kiszámíthatóak voltak.

Lenny rendkívül szimpatikus karakter volt, könnyű volt vele azonosulni, Juliet -nek kevésbé  drukkoltam, attól eltekintve, hogy igazi jó barátnő, és nagylelkű ember.

A szerző szerencsésen hanyagolta a mézesmázos befejezést, remek tavaszi olvasmány.

Értékelés:
4,9 boldogságtól guruló cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése