2022. július 27., szerda

Sophie Villard: Madame Exupéry és az égbolt csillagai

"-Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat."
 

Hét évvel ezelőtt nagy hatást tett rám Consuelo Gómez  Vasárnapi levelek  könyve. Olvasás közben végig potyogtak a könnyeim. Így amint megláttam a Kossuth kiadó jóvoltából megjelent kötetet azonnal lecsaptam rá.

Milyen volt a híres Kis herceg írójának házassága? Hogyan készültek a könyvek? Mi vagy ki volt a legfontosabb a híres író életében; Az írás? A repülés? Vagy a felesége?

Úgy gondolom a híres és tehetséges emberek, valahogy a magánéletükben elviselhetetlenek. Ez olvasás közben aztán egyre csak beigazolódni látszott. Egy kisfiú alakja rajzolódott ki, aki felnőttet játszott a saját életében is. Közben el volt veszve, hajszolta az élményeket, kísértette a sorsot és mindig mindenki előtt nyitva állt a szíve. A saját örömének hajszolása közben észre sem vette mennyire önző.


A viharos házasság, az izgalmas utazások  mellett mellékszereplőként olyan művészek sétálnak át a lapokon mint Picasso, Chagall, vagy éppen Greta Garbo.

Consuelo karaktere végtelenül szimpatikus volt, még akkor is ha nem értettem egyet a döntéseivel, az állandó alázattal és rajongással amit férje iránt érzett.

Színes, izgalmas életük volt, a történelem pedig remek hátteret biztosított a filmként pergő történetüknek.


Értékelés:

5 csillagos cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése