2012. június 8., péntek

Adriana Trigiani:Életünk legszebb nyara

             "A Mulligan családban erősek a gyökerek,de az ágak már többé-kevésbé elhaltak."

Trigiani a hangulatteremtés nagymestere.Ez a könyve jelent meg elsőnek magyarul 2004-ben. Azt hittem a Szerelmem,Nella marad a szerzőtől az örök kedvenc,hát most ez a könyve megelőzte.
Aki olvasta a Tánc a világ végén-t ,annak ez is "kötelező".

Adva van virginiában egy kisváros Big Stone Gap,benne megannyi kedves ember,köztük a patika tulajdonosa Ave Maria. Imádom ahogy a szerző bemutatja az embereket, az érzéseiket, és hiába ,hogy itt is vannak pletykás vénasszonyok, alkoholista férfiak mégis mindenkit szeretünk,kedvelünk. Mindenkinek megvan a maga szerepe ,teszi a dolgát mi pedig végigkísérhetjük a város lakóit a szürke hétköznapokon,ünnepeken,temetésen,esküvőn.
Ave Maria vénlány-így könyveli el a város a talpraesett ,szeretni való nőt,aki nemhogy vénlánynak,de öregnek sem érzi magát.Vágyik a szerelemre,családra.

Édesanyja halála után egy hónappal, fura dolgokra bukkan.Levelekre amelyekből kiderül egy s más,ami arra készteti Ave Mariat,hogy maga mögött hagyjon mindent....

Kezdem azt hinni,hogy minél "átlagosabb" egy könyv,egy történet,az nekem annál jobban tetszik.Hiszen látszólag nem történik semmi...csordogál az élet egy apró városkában,bekukkanthatunk a függönyük mögé,részt vehetünk az ilyen olyan mulatságokon,és drukkolhatunk,hogy Ave Maria jó döntéseket hozzon és végre szerelmes legyen! És persze közben millió érzelem  vonul el előttünk,amikbe mi is belekóstolhatunk,hiszen mindenki volt már boldog,szomorú ,kétségbeesett vagy tanácstalan.

        "Fiatalságom utolsó pillanatait élem,nem akarok tovább várni arra,hogy fiatal legyek."

A borító és a cím ne tévesszen meg senkit,kicsit úgy tűnik mintha valami kis bájos kamasz szerelem kibontakozása sejlene fel a könyvben,pedig erről szó sincs.

Értékelés:
5 cseresznye az 5-ből!!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy tetszett Neked! Azt tudod, hogy lenne folytatása is? Van még két része, csak azt egyelőre v. nem egyelőre nem adták ki ...

    VálaszTörlés
  2. Még két rész?? Ne már:-(( és azt mi miért nem kaptuk meg? Azt hiszem,hogy ha eddig nem jelentették meg már nem is fogják:-( 2004-ben jelent meg ez a könyv.

    VálaszTörlés