2012. június 30., szombat

Katherine Webb:Homály

"Voltam a halál kapujában.És alaposan körülnéztem.Nem volt ott semmi..."

A szerző második könyve jelent meg nálunk az előzőt még nem olvastam de azt hiszem az is tetszeni fog.
A szerző két szálon futtatja a történetet,egy újságírónő exe munkája közben egy halott katonára bukkan,a férfinél levelek vannak...Leah-ra vár a feladta,hogy kiderítse ki a halott férfi és kitől kapta a kétségbeesett leveleket.
1911. Hester  és Albert vidéki parókián élnek,Hester hosszú leveleket ír nővérének ,rengeteg tanácsot kérve házaséletéhez.
Albert a magának való lelkész,hosszú és magányos sétákat tesz ,egy ilyen séta során tündéreket vél látni...ez a látomás pedig ahhoz vezet,hogy végeláthatatlan vendégségbe érkezik hozzájuk Robin Durrant a teozófus aki a rossz nyelvek szerint sok mindennel próbálkozott már, de hírnevet ezidáig nem sikerült szereznie.
Cat pedig az új szolgáló akit Hester  a börtönévek után szeretne jó útra téríteni...

A szép kis kompánia élete napról-napra szövevényesebb lesz,úgy tűnik Robin maga az ördög,mindenkit bűvkörébe von,Hester egyre inkább elveszti lába alól a talajt,miután férje számára csakis a Robin létezik és az ő furcsa teremtménye -tündérek és szellemek.


Egyértelmű volt,hogy a fiatal lány,Cat is kulcsfigurája lesz a parókia életének,de a szerző olyan hihetetlen leleményesen oldotta meg,hogy csak a történet legvégén derül ki,hogy valójában ki is az ördög, a romlott,megtévelyedett....
Összetett és nagyon izgalmas a könyv,ráadásul a szerző minden eseményt, a tündér jelenést,a szüfrazsett mozgalmat-és az ezzel járó borzalmakat mind ismert tények alapján olvasztotta be a történetbe.


Remélem a szerzőtől jelenik meg még nálunk könyv!


Értékelés:5 cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése