2012. december 27., csütörtök

Kerstin Gier:Smaragdzöld

                                                              "Tollas kis jószág a "remény,"
                                                                Lelkünk ágára ül,
                                                                Fújja szövegtelen dalát,
                                                                És sosem némul el."
                                                                  /Emily Dickinson/




Amikor a trilógia első részét olvastam-Rubinvörös-csak reménykedni mertem,hogy mindhárom rész ugyan olyan jó lesz.A szórakoztató könyveknél gyakori,hogy az alap sztori  sajnos nem elég erős,elsikkad a humor mögött.Itt viszont nagyon erős az alap ötlet,és egyedi is!! És az ,hogy tele van humorral már csak hab a tortán.
Feleslegesnek érzem azt taglalni,hogy mi történt ebben a részben,mert ez már a harmadik rész...csak annyit,hogy talán ebbe a részbe jutott a legtöbb fordulat és csavar,valamint izgalom.
Tetszett,hogy Gwen barátnője Leslie nagyobb teret kapott,akárcsak Gideon öccse Ralph is.Remek karakterek,akárcsak a kis vízköpő démonunk,akinek beszólásain percekig röhögtem:-)

Számomra ez a sorozat testesíti meg a tökéletes szórakoztató irodalmat,lehet szórakoztató könyvet  írni anélkül is,hogy csak a romantikára és a szerelemre alapozzuk a történetet
Sokakat elriaszt,hogy sorozatot olvassanak,de ennél a trilógiánál minden a mellett szól,hogy elolvassuk:-)
Már mindhárom rész megjelent-tehát nem kell várnunk,egyformán színvonalasak a részek-vagyis nincs benne "töltelék" rész ami csak az eladások miatt jelent meg,és nem utolsó sorban különleges a maga idő utazásos koncepciójával!
Az Emily Dickinson idézetekért külön taps a szerzőnek,nagyon szépek!

Sokan kérdezték tőlem,hogy Gier többi könyve is ilyen jó? Azt kell,hogy mondjam,hogy nem,a többi műve igazi csajos limonádé,fényévekkel jobb ez a sorozata mint az összes többi egyéb könyve.A többi könyve közül csak a Halálom után felbontandó méltó említésre.


Értékelés:
5 időutazós cseresznye az 5-ből!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése