2013. július 26., péntek

Sophie Kinsella: Mézeshetek



Kinsella igazán kitett magáért, ez a könyve terjedelmében és tartalmában is remekel.
Igazi nyári, strandolós, nyaralós olvasmány, rengeteg nevetéssel és izgalommal.

Az összes szereplőt imádtam, olyanok  mint egy nagy, zajos olasz család.

Lottie és Fliss testvérek, Fliss józan, lelkileg éppen kissé viharvert a zajló válása miatt, egyedüli vigasza kisfia.

Lottie éppen arra vár, hogy barátja Richard megkéri a kezét...igen ám, de a romantikus vacsora végére kiderül, hogy Lottie kissé félre értette Richardot, így az eljegyzésből szakítás lesz...

Egy véletlennek köszönhetően felbukkan Ben, Lottie első szereleme akivel mesés napokat töltött Görögországban. Lottie Ben felbukkanását jelnek véli, mégpedig olyan jelnek, hogy Ben számára az igazi, Ben is hasonlóan érez, így semmi sem állíthatja meg őket, hogy ketten boldogok legyenek...Fliss kissé másképp gondolja, ezért mindent elkövet, hogy megtorpedózza a frigyet..vagyis a nászutat.

Ben legjobb barátja, és kollégája Lorcan is egyetért Fliss-el és immár ketten üldözik az ifjú párt...miközben ők is kissé összegabalyodnak.
A házasság érvénytelenítése a cél, igen ám, de ez csak abban az esetben lehetséges, ha nem hálják el a frigyet...vagyis mindenáron meg kell akadályozni, hogy Lottie és Ben egymáséi legyenek.

Fliss minden befolyását latba vetve, a Görögországi hotel egy alkalmazottját kéri meg, hogy kövessen el mindent, hogy az ifjú házasoknak ne legyen egy nyugodt percük sem... ágycsere, buzgó inasok, allergiát okozó masszázsolaj, hárfás élőzene és még rengeteg dolog, amit a személyzet kénytelen elő rántani a tarsolyából...közben felbukkan az ex barát Richard is... félreértések, veszekedések, rengeteg sms és füllentés.

Mindenki a boldogságot hajszolja, kérdés, hogy  minden szereplő megfelelő embert üldözi -e  a szerelmével?

Igazi komédia kerekedik ki a történetből, rengeteget nevettem, ugyan akkor izgalmas is volt a nászutas hajsza :-)
Kinsella végképp  szívembe lopta magát, akkor is, ha korábbi könyvei közül nem lett mindegyik kedvenc.


Értékelés:
5 nászutas cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése