2013. augusztus 5., hétfő

Shannon Messenger: Vihar szeli ketté Égszakadás I.



Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, mert igazán új szemléletet hozott ebben a műfajba.

Ki hitte volna, hogy csupán két ember és pár fuvallat hozzáadásával,  kész egy izgalmas történet, ahol persze az örökké aktuális téma szerint harcol egymással a jó és a rossz, megspékelve szerelemmel és humorral.
Vane remek karakter lett, nagyon bírtam a srácot. Audra ellen sincs kifogásom, de igazán élettel, humorral, és az esendőségével  Vane töltötte meg a lapokat.
Sorozat függőknek ajánlom, az Égszakadás egy sorozat első része, ami után kapunk még pár tornádót a nyakunkba.

Nem szeretném az összes meglepetés patront ellőni, úgyhogy csak annyit tudok írni a könyvről, hogy egyedi és izgalmas. Vámpír, farkasember és boszorkány nélküli világban, Kalifornia egy eldugott szegletében harc készül.
(Éppen kapóra jött a való világban is a hőség, a könyvben is elképesztő forróság uralkodik, nem volt nehéz együtt éreznem az izzadó szereplőkkel.)
"Ma negyvenkét fok van. Olyan nap, amikor a helybeliek elüldögélnek, és arról dumcsiznak, milyen „kellemes lett az idő” , hiszen két napja még ötvenkét fok volt."

Vane ember ugyan, de ez a földi alakja, tud beszélni a széllel, parancsolhat neki- ez az a dolog amire Audra a szintél szél elementál, vagyis Szilf lány tanítja meg Vane-t. Persze semmi sem megy zökkenőmentesen, Vane múltjából egyre több minden tisztázódik, és a jövője is mondhatni előre eltervezett, persze a fiú ezekbe a kész tényekbe nehezen törődik bele, annál is inkább mert az örökké keménykezű és harcra kész lányba, Audrába belehabarodik. Ez nem is lenne baj, ha Vane -t nem másnak szánná a Szélvándor nép, na meg, hogy a Szilfeknél kicsit mást jelent a szerelem...

"A kék ég alatt állva nehéz elhinni, hogy vihar közeledik felénk. Ám érzem a változást a szelekben. Sürgetőbben ostoroznak minket , énekük akadozó és zaklatott.
Tudják, mi történik.
Közelednek a viharhozók."

Nagyon érdekes volt ebből a szemszögből gondolni a légáramlatokra, mint irányítható, alakítható, fegyverként használható dolgokra.
Azt hittem, hogy az első rész vége eléggé kiszámítható lesz, nos részben beigazolódott a sejtésem, de bevallom sikerült meglepnie is.
Bár ifjúsági regényként van feltüntetve, szerintem minden korosztálynak remek kikapcsolódás lehet ez a történet.



A könyv küllemében is nagyon szép, kellően vaskos, és a puha fedél ellenére strapabíró! Imádtam ezeket a nagy betűket, nekem ez az ideális amit könnyedén tud követni a szemem.


Értékelés:

4,9 szélvándor cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése