2015. március 16., hétfő

James Frey: Toborzás

 
Ez a könyv nem csak egy történet. Azon kívül egy izgalmas utazás és egy játék is!! Több mint negyven országban egyszerre adták ki a könyvet.
A nyeremény 500.000 USD !!! (Tavaly októberben indult a játék, az első részhez kapcsolódó nyereményért 2016.10.17 lehet küzdeni- hacsak valaki előbb meg nem fejti a rejtvényt.)

Bár a játék nagyon vonzó, engem lekötött a történet, ezért nem kezdtem el nyomozni. A könyvben el vannak rejtve ábrák, rajzok ebből kellene kiolvasni a nyomokat amelyek elvezetnek a megfejtéshez.
Tudomásom szerint a játék kezdete óta még senkinek sem sikerült eljutni a megoldásig, szóval aki olvasás közben a játékban is rész vesz annak nem lehet könnyű dolga!

A történet sok más hasonló történetre hajaz ugyan, de épp annyi (ha nem több) újdonság szerepel benne ahhoz, hogy idővel elfeledkezzünk arról, hogy írtak már hasonló könyvet.

A történet magja, hogy tizenkét fiatal képviseli a világ minden tájáról a saját törzsét, vérvonalát. Nem lehetnek fiatalabbak  tizenhárom évesnél, és nem lehetnek idősebbek mint húsz év.

Generációk óta a Végjátékra készülnek. Bár látszólag átlagos életet élnek, amint elkezdődik a Végjáték vérszomjas és mindenre elszánt harcosokká válnak, aki életben marad annak vérvonala is tovább él, a többi játékos pedig magával rántja vérvonala összes élő tagját.

A történet a jelenben játszódik, és tulajdonképpen bejárjuk az egész világot.
A szerző olyan ma is megfejtetlen rejtélyekkel tűzdelte meg a történetet mint Cseréphadsereg, vagy a Stonehenge.
Ha kell repülőre ülnek, szállást keresnek, mobilt használnak.


Elsőre soknak tűnhet a tizenkét szereplő, volt, hogy én is belekavarodtam. A könyv végén a tizenkét játékos származása, neve, kora egy listában szerepel, így gyorsan helyre tudjuk tenni az adott játékost.

A sorozat első részében a játékosoknak  "csak" annyi a dolguk, hogy megszerezzék a Föld az Ég és a Nap kulcsát.

Közben persze ha egymás útját keresztezik, nincs kímélet. Ugyanakkor kialakulnak szövetségek, sőt érzelmek is.

Hihetetlenül összetett, izgalmas, fordulatos történet.


Értékelés:
4,9 Végjátékban szereplő cseresznye az 5-ből!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése