2015. június 12., péntek

Mhairi McFarlane: Helló, Szia, Szeretlek !

"A csoda megtörtént. A többi már csak szervezés kérdése."

Rachel megfáradt törvényszéki tudósító. Tizenhárom év után már épp az esküvőt kezdenék szervezni, amikor Rachel elköltözik a vőlegényével közös otthonukból.
Szülei és barátai értetlenül állnak a dolgok előtt, hiszen mindenki úgy tudta, hogy teljes a harmónia.

Rachel össze van zavarodva és magányos. Épp a legjobbkor (vagy legrosszabbkor?) összefut Bennel, akivel tíz éve nem látták egymást. Rachel egyetlen fiú barátja az egyetemen Ben volt.

"Ben válaszokat akart, miközben én még el sem kezdtem a kérdésekről gondolkodni."

Hogy mi történt az egyetemi évek alatt, hogy hogyan váltak el útjaik, és ki, kibe volt szerelmes azt szép lassan, két idősíkon keresztül bemutatva tudhatjuk meg.

Megismerjük Rachelt és Bent harmincas felnőttként, és huszonéves gondtalan fiatalként.

Miközben ugrálunk az időben Rachel munkahelyén  gondok támadnak. Simon, Ben egy barátja fontos munkát hoz össze a lánynak, de úgy tűnik a kényes információk rossz helyre kerülnek.
Rachel kénytelen megismerkedni Ben feleségével, bepillant a házas élet színfalai mögé.

Vajon csak a nosztalgia hajtja Ben felé? És létezik tökéletes kapcsolat? Na és a nagy Ő? Vagy sok nagy Ő van? Mikor lesz a kompromisszumból beletörődés? És miért nem jó hirtelen az. aki mellett tizenhárom évet kibírtunk?

"A szerelembe esés fokozatosan történt, de az érzéseim felismeréséhez, ahhoz, hogy hova jutottam el, már csak egy pillanat kellett."

Talán nekem azért nem volt csalódás ez a regény, mert nem vettem tudomást a kis buborékban integető ajánlásról, miszerint ez a könyv olyan mint Jojo Moyes, vagy éppen Bridget Jones. Ennek annyi a létjogosultsága mint annak, hogy azt állítom a krumplis tészta tök ugyanaz mint a túrós tészta.

Bár frappánsabb befejezésre számítottam, a szerző stílusa, humora olvasmányossá tette a könyvet.

Igazi nyári, női regény, melyben a romantika és a szerelem mellett olyan kérdéseket is boncolgatnak amik minden párkapcsolatban élőt foglalkoztatnak.


Értékelés:
4 nyári cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése