2015. október 7., szerda

Olvasnám

Rosalie Ham: Ruhakészítő

A szerelem, a gyűlölet és az haute couture felejthetetlen regénye

Még csak tízéves volt, amikor a kis Myrtle "Tilly" Dunnage-ot elüldözték szülővárosából. Húsz év elteltével, miután a legnevesebb párizsi divatházaknál kitanulta a ruhatervező és -készítő szakma minden csínját-bínját, hazatér. Eredetileg csak egy rövid látogatást tervezett, ám aztán úgy dönt, otthon marad, hogy gondoskodhasson beteg anyjáról.
Ám Dungatar, ez a poros, isten háta mögötti ausztrál városka nem felejt: itt nem csak a bűnök, az emlékek és a vádaskodások árnyéka is messzire nyúlik. Tilly szinte számkivetettként tengeti a napjait, egyedül Farrat őrmester, a ruha- és divatbolond rendőr hajlandó szóba állni vele - és mindenki nagy döbbenetére Teddy, az ünnepelt futballsztár.
A lány saját tervezésű, extravagáns ruhái eleinte csak irigységet váltanak ki a nőkből, ám aztán megtörik a jég: Tilly egyre több megrendelést kap, és a Dungatarba tévedő utazó nem győz csodálkozni a legfrissebb divatkreációkban páváskodó kisvárosi háziasszonyok láttán. Egy tragikus baleset azonban ismét Tilly ellen fordítja a lakókat, aki ezt az igazságtalanságot már nem tűrheti, és elhatározza, hogy bosszút áll.

 A történet mozifilmen is megtekinthető Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth és Hugo Weaving főszereplésével.

Kiadó: I.P.C Megjelenés: október 26.



 Victoria Aveyard: Vörös királynő
 

 AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szerettel uralkodtak a Földön.
Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem.

Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek.
Lejöttek a csillagok közül.
ÉS MÁR NEM SZELÍDEK.

A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok.
Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni.
Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti.
A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?

Kiadó: Gabo Megjelenés: Október 9(???)


 Jean Hanff Korelitz : Tudhattad volna
 Jean Hanff Korelitz regényében egy házassági tanácsadónak rá kell ébrednie, hogy tökéletes élete délibáb...

Grace Reinhart Sachs olyan életet él, amilyet mindig is áhított. Minden idejét a férjének, az előkelő kórházban dolgozó gyermekonkológusnak, a fiuknak, Henrynek és a hozzá terápiára járó pácienseinek szenteli. Hamarosan megjelenik a könyve, a Tudhattad volna, amelyben ostorozza a nőket, amiért nem hallgatnak az ösztöneikre, és arra tanítja őket, higgyenek az első megérzésüknek, amikor megismernek egy férfit.
Azonban néhány héttel a könyv megjelenése előtt óriási törés keletkezik az életében: egy erőszakos halál, egy eltűnt férj és az oly régóta ismert férfi hűlt helyén egy sor rettenetes felismerés. Az egyre növekvő és a nyilvánosság érdeklődését is felkeltő katasztrófa nyomán Grace-t megrettenti, mennyire nem hallgatott a saját tanácsára. Kénytelen felszámolni az addig megszokott életét, és újat építeni maga és a fia számára.

Kiadó: Gabo Megjelenés : Október 9( ???)

A két Gabo kiadós megjelenéshez azért tettem kérdőjeleket, mert ilyen hirtelen tűntek fel a könyvek, és már két nap múlva kaphatóak is lennének? A kiadó Fb-oldalán sem láttam még a könyvekről semmi infót. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése