2016. január 18., hétfő

Befejezetlen könyvek


Az utóbb időben két könyv is  felbosszantott, így nem tudtam egyiket sem végigolvasni.

Az Árulás Csókja egy nagyon várt könyv volt, mert a szerző (Mary E. Pearson)  korábbi könyve a Az imádott Jenny Fox  anno nagyon tetszett. (Bár ez nem lett folytatva.)
Nos ez a könyve csalódás volt. Mintha a Tear Királynőjét olvastam volna csak más szereplőkkel. Igaz a T.-hez képest ennek sokkal jobb volt a stílusa, olvasmányosabb volt és még humort is csempészett bele a szerző.
Viszont a sztori teljesen hidegen hagyott, annyira egysíkú és unalmas már, hogy a királylány megszökik, üldözik, van egy különleges képessége!!, tapasztalatlan de bátor, persze van(nak) jóképű gyilkos(ok), meg herceg(ek), és jaj kit szeressek.
Persze az is közrejátszhat, hogy talán kinőttem már ezt a könyvet, túl öreg vagyok hozzá. Bár ez sem biztos, hogy igaz, hiszen számtalan ifjúsági könyv nagy kedvenc lett.

Emily Giffin neve miatt szereztem be mindkét kötetét ennek a "sorozatnak". Az első része  (Szerelem kölcsönbe) nagyon tetszett, a rémes borító ellenére is. Úgy gondoltam illő lenne befejezni.
Az első ötven oldal után már tudtam, hogy nem fog menni. Lehet türelmetlen voltam, de semmi újat nem adott a történet. Az első rész rövid összefoglalóját olvastam kis plusz információkkal kiegészítve Darcy részéről.
Mivel a két könyvön sehol sincs feltüntetve, hogy kapcsolódnak egymáshoz lehet sokaknak kimaradt egyik vagy másik rész, de szerintem semmit sem vesztett vele.
Kár volt második részt írni.
(Ez a borító ha lehet még borzalmasabb mint ez első.)
Pedig úgy olvastam volna valami kis laza szerelmes sztorit, az értelmesebb fajtából.

A szerzőtől még: Szívügyek, Láthatatlan kötelék, Zűr van, Babám!






2 megjegyzés:

  1. Van ez így néha, én sem szeretek szenvedni egy könyv felett sem, mikor annyi de annyi jó könyv vár elolvasásra.
    Minden könyvet megveszel amit elolvasol? Mert akkor rengeteg lehet már. Hová fér??? Mert nálunk már sehová, ezért kezdtem el könyvtárba járni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fenti két könyv közül az egyiket cseréltem, a másikat megvettem.
      Sokat csereberélek, hely még csak lenne de pénzmag kevés van :-)))

      Törlés