2018. február 26., hétfő

Robert I. Sutton : Kis seggfejkalauz

 "A seggfejek túlélése továbbra is sokkal inkább képesség avagy fortély, mintsem egzakt tudomány."


A szerző a Stanford Egyetem professzora és azért írta meg ezt a kis kézreálló kalauzt mert több ezer kétségbeesett megkeresésre valahogy válaszolnia kellett. Biztosan nem lehet véletlen, hogy könyvei közül ez a legnépszerűbb!

Hat fejezet segít, hogy felismerjük és hatásosan fel tudjunk lépni a seggfej főnökkel, vagy kollégával szemben. De olyan mindennapi túlélőkészletet is tartalmaz ha valaki a tömegközlekedésben vagy egyéb hétköznapi tevékenység során bizonyul velünk szemben seggfejnek.

Megtörtént esetek tucatjain botránkozhatunk meg, a seggfejség űgy tűnik nem ismer határt. Basáskodó főnök, görény kolléga.

Biztosan van olyan munkahely ahol a közösség remek, és még hírből sem ismerik egymás kínzását. Ám a munkában töltött évek alatt legalább egyszer (ha nem többször) belefutunk olyan emberekbe, szituációkba amiket nem tudunk kezelni.
Hiánypótló ez a mű, remek kis támasz a zűrös hétköznapokra.
Olvasás közben meglepve, és magamra büszkén döbbentem rá, hogy pár ajánlott módszert már ösztönösen alkalmazok, igaz nem mindig a legjobb megoldást választottam első lépésként, de ezzel a kötettel azt hiszem ha a szükség úgy hozza hatékonyabban tudok majd stratégiát választani.

A tudomány mellett megfér a humor is, nekem ez nagyon tetszett, könnyen fogyaszthatóvá teszi ezt a komoly témát.

Kicsit tömörnek tűnik a szöveg, picit szellősebben, nagyobb betűmérettel átláthatóbb lenne egy-egy oldal. Elég sok a forrásmegjelölés, ezek a lapok alján kaptak helyet, ami nem lenne baj, nekem itt is az apró betűk okoztak gondot.

Értékelés:
5 ellenálló cseresznye az 5-ből!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése