2018. június 3., vasárnap

Kimberly Freeman: Örökzöld - Zuhatag

Kimberly Freeman könyveinek biztos helye van a polcomon. Nagyon tetszett a  jól bevált két idősíkon futó történet. A sztorit a Kék-hegységben található Evergreen hotel köti össze.
1926-ban Violet, napjainkban Lauren sorsát követhetjük nyomon.

Violet egy barátjának köszönhetően pincérnőként helyezkedik el az elegáns hotelben. A naiv és álmodozó lányt hamarosan rabul ejti az egyik előkelő vendég a gazdag, és szenvedélyes Sam.
Hacsak az eltérő  társadalmi helyzetükből adódó tiltott szerelmük lett volna a történetük gerince, az is izgalomban tartott volna a könyv végéig. Freeman tett arról, hogy egyre fokozza a feszültséget és az izgalmakat a két fiatal körül, mígnem a könyv első, rosszat sejtető oldala a történetük végén összeér.

Lauren kortársaitól eltérő életet élt korábban, a harmincas éveiben jár de eddig furcsa burokban élt. A fiatal nő egészen a Kék- hegységig utazik, munkát vállal remélve, hogy végre kikerül örökké aggódó anyja tekintete alól.
Egy friss ismertségnek köszönhetően bejárást szerez a felújítás alatt álló Evergreen hotelbe ahol a véletlen folytán egy gramofon belsejében szenvedélyes szerelmes leveleket talál.
És ha egy nyomozás nem lenne elég, Lauren testvére könyvei között egy régi fényképre bukkan, amin számára ismeretlen emberekről készült.

Violet és Sam története teljesen magával ragadott! A hóviharban kiürült szálloda pár vendége is gondoskodott az izgalmakról.
Lauren szála viszont annyira nem kötött le, talán azért mert minden olyan simán ment neki, egyik rejtély sem tartott sokáig, könnyedén kapta az információkat. Testvére titkát is könnyedén kitaláltam.

A szerző remek mesélő. Olyan hitelesen adja át a szereplői történetét, hogy biztosak vagyunk benne, hogy minden egyes leírt szó a valóságban is megtörtént.

Értékelés:
5 szállodai cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése