2018. augusztus 4., szombat

Jenny Blackhurst: Így veszítettelek el

A lélektani thrillerek virágkorukat élik, egyre-másra jelennek meg, ember legyen a talpán aki pontosan megítéli melyiket érdemes kézbe venni.
Ez a történet különlegesnek tűnt a témaválasztása miatt.

Susan Webster tizenkét hetes fiát ölte meg. Büntetése után új névvel, egy új életet szeretne kezdeni. Múltjából egyedül büntetése alatt barátnőjévé vált szobatársa maradt.
Susan az eltelt évek alatt sem tudott megbirkózni a lelki ismeretével, képtelen elfogadni, hogy nem emlékszik arra, hogy gyermeke életére tört volna. A bíróság a gyermekágyi pszichózissal  magyarázta az anya tettét.
A nő úgy érezte nem érdemli meg családja szeretetét, így nem is várta, hogy férje kitartson mellett.

Susan új életének felépítésében már az első napokban elakad, mikor új identitása ellenére valódi nevére érkezik küldemény, majd egyre másra ijesztő dolgok történnek körülötte, mintha valaki el szeretné üldözni, ugyanakkor azt is sugallja, hogy fia él. Kénytelen apját és volt férjét is felkeresni, hogy tisztán lásson. A véletlen egy újságírót sodor a nő útjába, így ketten próbálnak Susan életének legszörnyűbb fejezetére magyarázatot találni.

Egyrészt izgalmas, és nagyon mozgalmas a történet. És ahogy fentebb írtam a témaválasztás is különleges.
 Amit viszont sajnáltam, hogy a szereplők nem jutottak közel hozzám, valahogy a szerző nem tudta átadni a nő szenvedését, gyászát. Sokszor meglepődtem a szereplők döntésén és az újságíró Nick is olyan papírmasé figura, a kurtán furcsán kerül a képbe, akinek a gyanakvó Susan mégis rögtön bizalmat szavaz.


Értékelés:
4 Anya cseresznye az 5-ből!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése