2018. december 1., szombat

Michelle Richmond: Házassági szerződés

Rendkívüli módon érdekes és izgalmas volt ez a történet.

Alice és Jake  fiatal házasok. Alice a vagány zenész, aki  pályát módosít és ügyvédnek áll,  párja Jake terapeuta. A véletlen egy különleges ügyfelet sodor Alice útjába aki egy furcsa, ugyanakkor exkluzív ajándékkal lepi meg a házaspárt. Lehetőségük van belépni egy elit klubba, amely a Paktum nevet viseli, annyira titkos, hogy a tagok még egymás között sem beszélhetnek a csoportról.

Látszólag elismerésnek  és fantasztikus lehetőségnek tűnik az ha egy olyan csoport tagja lehet az ember akik hisznek abban, hogy a házasságuk a világon a legfontosabb és a társukat mindenki, és minden elé kell helyezni.
A szabályok eleinte könnyen betarthatóak, és úgy tűnik logikusak is. Alice és Jake úgy gondolják a Paktum valóban azért van, hogy a boldog házasságot szavatolják.
Ám ahogy lenni szokott a tökéletesnek látszó gépezetbe homok kerül, az apró botlásoknak egyre nagyobb megtorlás az ára.

A könyv végét leszámítva nekem nagyon tetszett ez a thrillerre hajazó vesszőfutás, ahol a szereplők először könnyen azonosulnak egy elképzeléssel, aztán jön az első kudarc, az ellenállás és végül a kiút keresése egy rémálomból.

Annyi szabály van jelen a mindennapi életünkben is. Nem teljesen agyament ötlet az amit a szerző felvet. Mi lenne ha a házasság kötelékében is lennének szabályok? És ezek a szabályok vajon képesek összefogni két embert? Vagy éppenséggel egymás ellen fordítja őket?
Milyen irányt vett volna a szereplők házassága a Paktum nélkül?

Bár nem voltam kibékülve a befejezéssel, de más elképzelésem sem volt a végkifejletre.
Még olvasás után is sokáig lehet kattogni a sztorin, a szereplők helyébe képzelni magunkat.
Nem mondom, hogy nem lehetne belekötni a történetbe, de mivel érdekfeszítő volt nem nagyon akarok kötekedni.

Értékelés:
4 Kényszeredett cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése