2011. november 15., kedd

Mary.E Pearson:Az imádott Jenna Fox

         
  "A "pillangó",Jenna.Így nevezik.Ez az agy szíve.Az még a tiéd"

Bár a könyv sok helyen az ifjúsági irodalom kategóriába van besorolva,ez nem jelent semmit, nem kell figyelembe venni.
A történet egy nem is olyan távoli jövő lehetőségét vetíti elénk.

Az orvostudomány rohamléptekkel fejlődik, pár évvel ezelőtt még a klónozáson is csak hitetlenkedtünk, ma már pedig ez is az élet része ha nem is mindennapos a dolog.
Jenna 17 éves kómából ébred egy számára ismeretlen városban,egy ismeretlen lakásban. Szülei és nagymamája titkolóznak előtte, csak annyit árulnak el neki ,hogy autóbalesete volt.
Jenna egyre kíváncsibb lesz ahogy szaporodnak a tiltások.Nem ehet, nem mehet iskolába, nem találkozhat idegenekkel,nem hagyhatja el a házat, nem internetezhet...
Jennának nincsenek barátai, nincsenek emlékei, nincs kedvenc ruhája, ahogy plüssállata vagy ékszere sem. Olyan mint egy 17 éves újszülött.
Jenna aztán nyomozni kezd és egyre valószerűtlenebb amire rájön...

Nagyon izgalmas volt, bár sejtettem, hogy miért olyan amilyen Jenna, de remekül lett tálalva a történet. A befejezés külön tetszett, féltem el lesz nagyolva vagy éppen túl egyszerű lesz de a szerző az arany középutat választotta.
Bár nem biztos, de úgy tűnik,hogy a könyv több részes lesz. Legalábbis külföldön megjelenés előtt áll a másofik rész-tudva a könyv végét sejtem ki lesz a főszereplő.

Értékelés:
5 cseresznye az 5-ből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése