2012. szeptember 27., csütörtök

Liane Moriarty:Add vissza az életem!

        Mostanában egyre többször bukkan fel ez a téma,több könyv és számos újságcikk témája.

Épp a könyvvel egy időben olvastam egy cikket,ami egy amerikai nőről szólt,aki csak elesett és hipp-hopp kitörlődött agyából az élete...de film is készült hasonló témában,gondoljunk csak az Ötven első randira...
A téma hálás,és kimeríthetetlen.
Aki hasonló izgalmas könyvet vár,mint a Mielőtt elalszom akkor kicsit csalódni fog,mert a thriller szál teljesen hiányzik ebből a könyvből,ami egyáltalán nem baj így is remek olvasmány volt.

Alice elesik,fej bever.Aztán már csak a sokk marad,hiszen Alice leragad 1998-nál,holott már 2008 a valós dátum. 1998-ból mindenre,és mindenkire emlékszik-innen kell összeraknia életét,a gond csak az,hogy a mostani Alice teljesen ellentétes személyiség a régi Alice-hez képest. Az új Alice pedáns,komor,minden lében két kanál,igazi anyák gyöngye aki zsúrokat szervez,és éppen elpereli gyerekeit az apjuktól.
A régi Alice pedig éppen megházasodott ,az első babáját várja és kedves és aranyos stb.

Nos a könyv nekem néhol fura volt,bevallom Alice  testvére Elizabeth sokkal érdekesebb,érzékenyebb karakter aki egy orvosnak számol be életéről napló formájában.De szerepet,és oldalakat kap a könyvben a nagymama is aki blogot ír a családi történésekről.
Így ebből az egyvelegből alakul ki egy történet ami lekötötte a figyelmem,és tippem sem volt mi lesz a vége.
Szerintem a szerző egész jól,és hihetően megoldotta.Tetszett,hogy a tágabb család is bele lett gyúrva a történetbe,nem csak statiszták voltak hanem szerves részei a könyvnek, életük apró mozzanataival együtt.

A történet rá világit arra,hogy bár mi magunk nem vagyunk vele tisztában,de igenis rengeteget változunk az évek alatt,vajon a tíz évvel fiatalabb énünk ugyanazokat a döntéseket hozna mint most?Ugyan úgy oldanánk meg egy adott problémát?
Azt nem mondanám,hogy mindenkinek jót tenne egy fejre esés ,de kétségtelenül hasznos néha magunkat kicsit távolabbról ,vagy épp mások szemével látni.


Értékelés:
4,9 cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése