2013. február 4., hétfő

Jamie McGuire:Gyönyörű sorscsapás


 Amikor egy könyvet előttem, vagy tízen maximálisan jónak értékelnek,biztos vagyok abban,hogy nekem is tetszeni fog.Éppen ezért mikor ez a -tényleg!!-sorscsapást elkezdtem olvasni igencsak felszaladt a szemöldököm.Ezt a könyvet nemcsak,hogy jónak tartják de sokan rajongásig magasztalták én pedig csak értetlenkedem-persze tudom mindenkinek szíve joga rajongani,nem vagyunk egyformák stb.,de ez a könyv annyira elrugaszkodik a valóságtól,hogy már-már a fantasy határait súrolja!!

Szeretem a romantikus könyveket,ha értelmesek,ha realitás talaján maradnak érzelmileg és a történet terén is!

A szereplőink tizennyolc-tizenkilenc éves egyetemisták, Abby és America!!! (jesszusom ez a név) három hónapja járnak az új egyetemre,rejtélyes okokból mindketten elmenekültek otthonról... a történet kellős közepébe csöppenünk,Americának már komoly!!! barátja van,akit az egyetemen ismert meg,Abby pedig az ebédlőben összetalálkozik Travissel,akit előző este egy illegális bunyóban már látott,mivel mindenki odáig van a fiúért ,Abby elhatározza,hogy kemény marad és nem fekszik le a sráccal.... egyik percről a másikra ezt közli is Travissel,aki pedig elhatározza,hogy akkor legyenek barátok!!! (tiszta ovi) szépen barátok is lesznek,Abby el van ájulva,hogy Travis milyen okos(bár sosem tanul),mindig van pénze kajára,piára ,bulira,lakbérre,motorolajra,benzinre....-bár csak a bunyókból kapott pénze van,mellesleg jegyzem meg,hogy a könyvben,ameddig elolvastam 2x volt bunyó ami pénzért zajlott...nos Travis annyira tökéletes tizennyolc éves létére,hogy elég ha Abby lelép  liezonjuk után(mert fogadtak,Abby vesztett -ajj már)  és a koleszba távozik,Travis pedig nemes egyszerűséggel reggelre szétveri a lakása berendezését,és ha az unokatesó akivel együtt lakik-mellesleg Ő America!!! barija-sokat pofázik neki is kioszt egy-két taslit!! Váó micsoda férfi!!! Kocsmákban,buliban szintén szétveri mindenki fejét ha csak ránéznek a tökéletes nőjére,akit hirtelen minden hímnemű meg akar dönteni.Travist közben egy éjszaka kb.hat csaj simogatja meg tekergeti neki a haját ,de Travis olyan kemény mint az aszfalt és senki más nem kell neki csak Abby,akinek a lepedőgyakorlatok alatt/közben folyamatosan ismételgetnie kell,hogy csak te,csak most,mindörökké-különben félő,hogy ő is kaphat pár taslit.

Állandóan kérdőre vonja a lányt ha az másik pasira néz,beszél vele,köszön neki,netán randizik...részegen a nappaliban egyszerre két nagymellű egyetemista lányt tesz boldoggá,és persze közben még mindig csak barátok Abbyvel!! Mindenki szenved,mindenki ajtót csapkod,hol Abby rohan el magassarkúban és miniben,hol Travis egy szál trikóban motorral .
Mindeközben az egyetem nagyon jól megy nekik annak ellenére,hogy buliból,kocsmába,kocsmából buliba járnak,lerészegednek stb.,Minden diák  velük foglalkozik ,mert Travis olyan mááás lett,Abby teljesen megőrjíti,és persze azon a szerencsétlen menzán mindig ugyanaz a húsz ember eszik, mindenki ismer mindenkit:O Tejbegríz helyett sokszor vér folyik,és minő csoda sosem lesz belőle balhé,mert a menza valami karantén  ahol tanárféleség sosem jár.

Már kezdtem besokallni mikor jött a remek fordulat,előkerül Abby apukája!! Aki kicsit sokkal tartozik a maffiájnak-A Cosa Nostra... Abby pedig jó kislány elindul Vegasba!!! Travissel és két hűséges barátjukkal,hogy Abby megkopassza a pókerasztalnál ülő tapasztalt játékosokat, mert Abbynek rejtett tehetsége van!!!
Az egyetem le van ejtve,működik az nélkülük is,villanyszámlát sem kell fizetni, a sok miniszoknya,kaja,pia mind ingyen van nekik,ahogy a szolárium meg a műköröm is, az a szegény kutya sem kér enni amit Travis vett szerelem zálogául Abbynek.

Eddig bírtam,itt mondtam azt,hogy ez nekem elég volt,nem bírom már ezt!! Nem bírtam már ezt az ingerszegény közeget,ahol elvileg felnőtt!! érzelmileg intelligens emberek,vagy döngetnek vagy veszekszenek,vagy fűnek -fának nyilatkoznak,hogy -Igen Ő a szerelmem,a csajom,klassz mi....:S vagy éppen szakítanak.America és S-betűs párja is(a teljes nevét elfelejtettem)  komoly gondokkal küzdött a komoly három hónapnyi kapcsolatuk közben!!!!
És persze Travis kockás hassal született,Abbynek még a zsák is jól áll,a haja mindig repked,náluk sosem dugul el a wc tartály és a kutya az első pillanattól kezdve szobatiszta volt.

Ha ezt a könyvet egy tizenéves lány elolvassa félő sosem lesz neki senki elég jó! Elhiszi,hogy az a jó ha valaki nem tud uralkodni az indulatain az érzelmein,és csak az a tökös csávó akinek hamar eljár a keze.És az a szerelem legbiztosabb jele ha állandóan kérdőre vonnak,és minden nap százszor meg kell ígérned,hogy el nem hagyod senki fiáért.


Értékelés:

Az most nincs.

4 megjegyzés:

  1. Hehe... nagyon jól összegezted! Baromira sivár sztori érzelmileg és a sok a következetlenség! Nekem is pontosan ugyanezek a dolgok tűntek fel, mikor olvastam. Valahogy nem állt össze a történet ezek miatt...
    melka123 (molyos nevem)

    VálaszTörlés
  2. Örülök,hogy más is észrevette a könyv hibáit.Tényleg nem akarom szándékosan bántani ,mert a szerző megdolgozott vele stb. de egy pici odafigyeléssel ,finomítással egy jó szórakoztató történet lehetett volna!

    VálaszTörlés
  3. Engem azért nem érdekelt a regény, mert pont ezeket a dolgokat olvastam róla külföldi kritikákban, s nagyon csodálkoztam, hogy itthon a kapcsolat ezen aspektusai senkinek se tűntek fel. De végre valaki megfogalmazta így is.

    VálaszTörlés
  4. Lobo-Ó,mik vannak:D Ezért is jó ha valaki tud olyan szinten egy nyelvet ,hogy mielőtt elájulna egy magyar kiadástól el tudja olvasni mit írnak róla máshol...én szépen belefutottam ebbe a könyvbe,szerencsére csere útján jutottam hozzá,így annyira nem vagyok mérges,mert pénzt nem adtam érte:-)

    VálaszTörlés