2013. február 26., kedd

John Grisham:Theodore Boone (3.) A Vádlott


Grisham számtalan könyve közül pont ezt a mini sorozatot ajánlották nekem,ezen belül is a harmadik részt.Szerencsére a sorozat részei egymástól függetlenül is értelmesek,nem kapcsolódnak össze ,az az egy közös bennük,hogy a tizenéves Theodore Boone a főszereplő.

Eddig valamiért elkerültek a szerző könyvei,de ez után a könyv után keresni fogom a műveit,igazán jó volt olvasni,érdekes,pörgős és remek a stílusa is. Egy percet sem unatkoztam.

A történet két szálon fut,egyrészt Strattenburg kis városát gyilkossági ügy tartja lázban, egy helyi lakos Pete Duffy-t azzal vádolják,hogy megölte feleségét. A tárgyalás napján azonban a férfi eltűnik...

A másik szál maga Theo ,aki körül egyre több fura dolog történik,iskolai szekrényét feltörik ,és többször megrongálják a bicaját,sőt attól sem riadnak vissza az ismeretlenek,vagy ismeretlen ,hogy kövekkel dobálózzon...közben maga Theo is gyanúba keveredik!

Theo nagyon szerethető karakter,végre egy igazán vagány kis srác aki állandóan jön-megy,bírósági tárgyalásokra jár,és szülei nyomdokaiba lépve ügyvéd szeretne lenni. Tetszett,hogy bár Theo okos,mégsem lett zseninek beállítva,megmaradt egy kisgyereknek aki imád bicajozni és a számítógép előtt enni.

A többi szereplő is nagyon illik a kisvárosi képbe,a szülők is szimpatikusak,egy szóval kerek az egész,kikapcsolja az embert,miközben együtt nyomoz és izgul a szereplőkkel.
Kifejezetten nekem való műfaj,a krimiket annyira nem szeretem,a thriller viszont ha ilyen jól van megírva,jöhet minden mennyiségben.
Ezt a sorozatot nyugodtan adhatjuk a tizenéves gyerekeink kezébe is,néha a varázsló pálca helyett használhatják a szürke állományukat is.

Maga a könyv is remek kiadás,nemcsak a kemény fedele miatt,még a betű méret is olvasó barát.


A szerző eddig huszonhárom!! igazságügyi thrillert írt,és könyveit több mint harminc nyelvre fordították már le.

Értékelés:
5 cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése