2014. július 13., vasárnap

Joy Fielding: Férjül veszem a férjedet

  
Ez esetben kérem a borítót figyelmen kívül hagyni!! Még a borító két szélén lévő alak maradhatna is, de az alant heverő szőke szépség bugyutává alacsonyítja ezt a jó kis női thrillert.
Arról már nem beszélve, hogy egyértelmű a szőke nő a csábító, ám a könyvben szereplő céda fekete hajú...na mindegy.

Fielding a női thriller mestere.
Minden átlagosnak induló sztoriba becsempész egy olyan szálat amitől kirázza az embert a hideg.

Bepillanthatunk egy friss házasságba. Egy ügyvédi iroda dörzsölt és sikeres  társa David, és az egykor sikeres riporter nő Jill élete mozgalmas, és látszólag boldog.
Sajnos az első feleség és a két gyerek örökké zavaró tényező marad a házaspár életében.
Jill egyetemen kezdi tanítani a tévében tanultakat.
Partikra járnak, és elegáns éttermekben étkeznek.
Egy ügyvédi bulin Jill találkozik egy ügyvéd jelölttel, a nyíltan a nő szemébe mondja, hogy meg fogja szerezni Jill férjét...

A forgatókönyv igen változatos. Jill hol nevetségesnek tartja saját aggódását, hol úgy érzi a másik nőnek értésére kell adnia, hogy harcolni fog a férjéért.
Előbb-utóbb a férj tudomására jut, hogy két nő is verseng érte. Nicole ráadásul szemtelenül fiatal, és szép, ráadásul okos is.
Miközben Jill egyre jobban felpörgeti magát a képzelt vagy valós félrelépésen, észre sem veszi, hogy a baráti társaságukban tragédia előszele fújdogál.

Szerintem nagyon is mindennapi a téma, csak nem igazán beszélünk róla, pedig hányszor szemtanúi vagyunk hasonlónak?
A fenti történet egy a sok lehetőség közül, ami hasonló esetben megtörténhet.
Nekem mindig furcsa, hogy érett, felnőtt emberek is mennyire el tudnak varázsolódni egy baráti társaság, férfi avagy női tagjától. Holott tudjuk, hogy senki sem tökéletes, és arra az egy-két órára még grillezünk, vagy társasozunk mindenki tud kedves, mókás, és vidám lenni. De mindenki tele van hibákkal, és lehet a vonzó baráttal hosszú távon nem működne a kapcsolat. Mégis kockáztatunk, elhagyunk olyat aki szeret, akivel egyébként jó együtt élni, csak éppen már nem húszéves és nem néz ránk egy kiskutya rajongásával.


Értékelés:
4 monogám cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése