2015. január 11., vasárnap

David Carlyle: Skyland - Szigetek a szélben

 
Nagyon hatásos a könyv külalakja. Mikor kézbe vettem egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy ha kinyitom valami mást fogok találni mint betűket. Nem lepődtem volna meg, ha egy szigetre csöppennek 2251-ben.

A könyv sok apró meglepetést tartogat. A borító nagyon szép, és hatásos. Most már tudom, hogy egy Seijin lány látható rajta.
Aztán a borítók belső felén  felderítő vadászrepülő, és egy hadi űrrepülő tervrajzát csodálhatjuk meg.
És ha a fantáziánk nem elég élénk, és képtelenek vagyunk elképzelni, hogy az űrben lebegő földdarabkák hogyan nézhetnek ki, a könyv végére lapozva, csodálatos, színes képekben gyönyörködhetünk.

Na és akkor még itt a történet.

2078. Egy kutatócsoport a genetikával trükközik. Nemcsak állatokon és növényeken zajlanak a kísérletek, sajnos embereket is feláldoznak a tudomány oltárán.

2251. A tizenhat éves Valerie Seijin. Különleges képességekkel bíró diáklány jóval az emberek fölött áll.
A szintén fiatal Laurence pedig egy átlagos ember, aki apjával vizet keres.

A trilógia első részében a múltban történet események fonódnak össze Valerie és Laurence életével.

A fülszöveg azt ígéri, hogy a két fiatal együtt küzd majd a túlélésért, ebben a részben azért várni kell ám a nagy találkozásra.

"A folyók félbeszakadtak, elválasztva a forrásokat a torkolattól. A tengerek belevesztek az űrbe. Az általános vízhiány miatt egyre kevesebb a felhő. Amikor a meteorológia körülmények lehetővé teszik az esőt - és ez már ritkaságszámba megy - , a víz nagy része elvész Skyland égboltján, anélkül, hogy leérne a földre."

Az, hogy a könyvben leírtak mennyire lehetségesek, nem tudom. Mivel a sorozat első darabjáról van szó, nem is vártam, hogy mindenre választ kapjak.
A felépített világ nagyon tetszett. A szereplőkkel viszont gondban vagyok. Nem kerültek közel hozzám. Nem tudtam magam kellően beleélni a helyzetükbe.

Kíváncsian várom a folytatásokat.

Értékelés: 4 lebegő cseresznye az 5-ből!!! 










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése