2015. november 19., csütörtök

Kerstin Gier: Silber- Az álmok első könyve


Az Időtlen szerelem sorozattal rengeteg rajongót szerzett Gier, így biztosan sokan várták tőle az újabb trilógiát.
Én picit féltem is, hogy halvány próbálkozás lesz egy újabb sorozat, de szerencsére a szerző még mindig remek formában van.
Bár az Időtlen szerelem maradt a favorit- így az első rész után talán még korai kijelenteni- de az Álmok első könyve mindenképpen kellemes szórakozást nyújtott, ezt nem tagadom.
Időutazás helyett az álmok világában barangolhatunk, ahol minden embernek saját kis világa van, ahová különféle- az adott személyre jellemző- ajtókon át juthatunk be.
Liv húgával és anyjával Londonba költöznek. A lányok már meg sem rezzennek egy-egy költözés hírére, megszokták, hogy ott élnek ahol anyjuk munkát kap.
Liv gyakorlott a beilleszkedésben, az új iskolák terén is, így semmi eget rengetőre nem számít, anyja új barátját kivéve.

Liv és húga hamarosan új családot kap, így két testvérből lesz négy, plusz egy kutya, egy macska, és a hűséges dadus Lottie.
Ám Liv-nek sokkal nagyobb nehézséggel kell szembenéznie, mint egy új család. Új bátyjának köszönhetően ugyanis, hamarosan a Highgate temetőben találja magát ahol fura rituálénak lesz szemtanúja, majd Liv gyöngybagollyá változik és leesik a fáról. És ez még csak a kezdet!
A nagy álmodozások közepette, kiderül,hogy a rémálmokhoz csupán egy lepecsételt könyv kellett és pár meggondolatlan kamasz. A  Halloween bulin megjelent egy démon, -ha már hívták- aki  jó fej (eleinte) és teljesíti szereplőink óhajait, csak kívánni kell.
Liv szerencsétlenségére a romok eltakarításában segédkezhet, de persze mit sem érnek az álmok és rejtélyek szerelem nélkül.
És akkor még a szűz lány véréről nem is esett szó!

Jól sikerült első rész, annyira jól, hogy nagyon várom a folytatást. Remek karakterek, vicces szövegek, és eléggé ütős sztori, ahhoz képest, hogy tinglitangli ifjúsági irodalom.
Kerstin minden olyat belegyúrt a történetbe amitől könnyen fogyasztható és humoros is lett, az izgalmakról nem beszélve.

Értékelés:
5 Tittle-Tattle cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése