2015. február 1., vasárnap

Jamie McGuire: Red Hill

 
"Tudom, hogy a világnak egy pénteken lett vége."

Jó ideig maga a szerző tartott vissza a könyvtől. 

A szerelmes köteteivel nálam igencsak mellé lőtt. (Gyönyörű sorscsapás)
Nem hittem, hogy tud tökös zombis, világvégés könyvet írni. Pedig tud!!
Remek szereplők, pergő cselekmény, akciódús jelenetek jellemzik a könyvet.
Nincs benne nyafogás, időhúzás.

Scarlet, Miranda, és Nathan a főszereplőink. Váltakozó szemszögből ismerhetjük meg a saját világvége történetüket.


"Nem tudtam, meddig maradhatunk életben, de azt igen, hogy nem fogok meghalni az átkozott zombiapokalipszis első napján."


Van akit a véletlen, van akit pedig a tudatosság irányított Red Hill-be. Messze a várostól az eldugott farmház remek rejtekhelynek tűnik.
Főszereplőinkhez a rázós út alatt aztán többen is csatlakoznak. A szerző remekül kötötte össze a karakterek szálait, így az idegenekből egycsapásra ismerősök lettek.

Nem mondom, hogy elállt a szavam a történettől, de azt hiszem amit lehetett kihozott a zombis műfajból.


Épp annyi öldöklés, és trutyi volt benne amit még elviseltem. És remekül jelent meg a káosz közepén, a szerelem ami fénysugárként hatolt át a sötét hangulaton.
A történet nemcsak magából az útból áll, ami alatt szereplőink számtalan veszélynek teszik ki magukat, csakhogy a biztonságosnak hitt Red Hill-be érjenek, hanem aztán a farmházban töltött napok is helyet kapnak a történetben.


Jamie kisasszony nem volt rest odavetni a zombiknak egypár kedves szereplőt!! Volt akinél bizony, felhördültem, hogy ne már!!!

A figurák reakciói élethűek voltak, ahogy maga a hirtelen világvége is.

"Ha csak kicsit is olyan lesz, mint a filmeken, akkor az életünk halálközeli élmények közötti átmenetek  sora lesz."Pár apró szépséghibája azért van a történetnek. Legyen egy ember bármilyen felkészült és előrelátó azért nem hinném, hogy életszerű annyi élelmet felhalmozni ami egy nagyobb csoport embernek évekig kitart. Sajnos a fegyver és lőszerkészlet is hasonlóan kiapadhatatlan volt, ez is nehezen hihető.
A könyvben van egy mellékszereplő, konkrétan egy bika, akinek szintén Red Hill az otthona. Nos egy kifejlett bika nem egy marék füvet csócsál egész nap, ám valamilyen csoda folytán az állatnak is évekre elegendő takarmány volt felhalmozva.

"Pontosan úgy nézett ki minden, mint ahogy a világvégén várná az ember."


Értékelés:
4,9 zombimentes cseresznyés szörp. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése