2015. december 8., kedd

Samantha Vérant: Hét levél Párizsból

 
"...Párizsba tartok, hogy eltöltsek tíz napot és kilenc éjszakát azzal a férfival, akivel mindössze huszonnégy órát töltöttem együtt, azt is húsz évvel ezelőtt."

Azt hiszem a megrögzött romantikus lelkek szivacsként isszák Sam (Samantha) sorait, aki nem kevesebbet mesél el nekünk, mint élete sorsdöntő pillanatát és az azt követő időszakot.
Az amerikai Sam több mint egy évtizede él egy boldogtalan házasságban. Gyermekük nem született, külön hálószobában alszanak, és nincs sok mondanivalójuk egymásnak. Sam elveszíti a munkáját, ez az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban.


1989-ben 19 évesen egy Európai körutazás alkalmával Sam és barátnője Párizst is útba ejtik. A nagy kaland kellős közepén huszonnégy órára, a szerelmesek városába Sam társául szegődik Jean-Luc. A lány persze nem vette véresen komolyan ezt a lamurt. Ennek ellenére a fiú hét szerelmes levelet is írt a lánynak, ám Sam egyikre sem válaszolt, de a leveleket valamiért megőrizte.

"Úgy néztek ki, mint új korukban, mintha csak tegnap írta volna őket."

Sam barátnője egy blogot szeretne írni, amiben a világ legszebb szerelmes leveleit gyűjtené össze, a mérce pedig Jean-Luc levelei lennének. Sam élete legnagyobb válságában úgy érzi, barátnője ötlete nem véletlen, talán itt az ideje válaszolni annak a Párizsi fiúnak...

Mondjuk rám azok a bizonyos levelek nem voltak nagy hatással, de kétségkívül aranyos és szívhez szóló igaz!!! történet arról, hogy nincsenek véletlenek, és akivel dolgunk van az életben azzal előbb-utóbb (újra) találkozunk. Na és akkor arról még nem beszéltem, hogy a -mindenkinek megvan a másik fele- teória is beigazolódni látszik.
A sok nehézség ellenére Sam és Jean-Luc újra felvették egykori találkozásuk leejtett fonalát, és ott folytatták az ismerkedést ahol annak idején abbahagyták.
Persze mindketten összegyűjtöttek már némi múltat, így két felnőtt életet kellene összeegyeztetni ahhoz, hogy a szerelem mindent legyőzzön.
Kétségkívül van némi mese habbal beütése a történetnek, de ugye miért ne történhetnek csodák ( na de mindig mással??!!).
Valljuk be, vajmi kevés esély van arra, hogy egy röpke szimpátia pici lángja húsz évig,- ha takarékon is de égjen-, hogy aztán sok-sok évvel később lángba borítson két felnőtt embert.

Számomra volt egy két unalmas része is a történetnek, ettől eltekintve gyorsan olvasható, olvasmányos igazi romantikus irodalom.

Értékelés:
3,9 levelet író cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése