2016. március 10., csütörtök

Olvasnám

Sarah Bannan: Súlytalanul

Carolyn Lessing anyjával együtt a nyüzsgő és elegáns New Jerseyből a vidéki Alabamába költözik, és alapjaiban rengeti meg az Adams Gimi kényes hierarchiáját. A káprázatos, stílusos, kiemelkedően okos és kiváló sportoló Carolynt – jóhiszeműségét kihasználva – azonnal megpróbálják bekebelezni az iskola lányklikkjei. A negyedikes Shane-nel kezd járni, aki „se veled, se nélküled” viszonyt folytat Brooke-kal. Az elhagyott lány elkeseredett riválisa lesz Carolynnak. Brooke és a barátnői semmitől sem riadnak vissza, hogy megalázhassák. Carolyn célkeresztbe kerül és elszigetelődik, emellett saját családja és gyötrő titkai miatt is egyre többet szenved.
A SÚLYTALANUL visszaránt minket a sötéten gomolygó kamaszkorba, amelyről Sarah Bannan riasztó, de hiteles képest fest első regényében. A rendhagyó, többes szám első személyű narrátor gondoskodik róla, hogy minden érzést intenzívebben éljünk át, a történet letaglózzon minket, és ellenállhatatlanul sodródjunk a végkifejlet felé.

Kiadó:Ciceró


Hannah Kent: Végtisztesség



Izland rideg északi partvidékén járunk, 1829-ben.
Agnes Magnúsdóttir megöli a szeretőjét, ezért halálra ítélik és a kivégzésig egy család gondjaira bízzák. Lelkészt is rendelnek mellé, hogy feloldozza bűnei alól.
Az elítélt lassan megnyílik a tisztelendőnek, elmeséli neki az életét és a gyilkosság előzményeit. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik, de az idő vészesen fogy – közeleg a tél, és vele a kivégzés napja.
Egyedül Agnes tudhatja a teljes igazságot. Ez az ő története.

Kiadó: Könyvmolyképző. Borító még sajna nincs.

 

 

2 megjegyzés:

  1. A másodikat nagyon várom, de félek tőle, hogy ez is azoknak a KMK-s könyveknek a sorsára jut, ami aztán sosem jelenik meg. Egy ideje feltűnt már, hogy ígérik a kiadását, molyon kérdeztem is egy karcban, hogy tud-e bárki bármit róla, de semmi infó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy a KMK túl vállalja magát. Millió könyv van náluk előkészületben, ellenben kevés az a darabszám ami valóban megjelenik. A legújabb Sarah A.Allen könyv már tavaly karácsony előtt az előrendelhető könyvek között van...:S

      Törlés