2016. március 26., szombat

Tavasz és Könyvek 2.

Marente de Moor: A Holland szűz
 1936 szeptemberében járunk, néhány hete fejeződött be a berlini olimpia. Hanna, a tizennyolc éves maastrichti lány tőrvívó szeretne lenni, így édesapja a határ túloldalára, egy németországi vadászkastélyba küldi, hogy leckéket vegyen a birtok tulajdonosától. Ki ez a hallgatag mester, a rejtélyes veterán, akinek a vívás minden tudománya a kisujjában van? Mi a titka a vonzó, negyvenes férfinak? Feltárul-e a múlt, megtörténik-e a jelen, és mit hoz a jövő azok számára, akik pár hétre összegyűlnek a jobb napokat látott, titkokkal teli házban?

Kiadó: Libri Megjelenés:április






Helen Macdonald: H, mint héja
 Helen Macdonald kislány korában elhatározta, hogy solymász lesz: megtanulta a rejtélyes szakkifejezéseket, és elolvasta a mesterség klasszikusait. Évekkel később, amikor az édesapja meghalt, s őt letaglózta a bánat, fejébe vette, hogy felnevel egy héját, Mabelt. Elszántan látott neki a nehéz és különös feladatnak: a vad és szabad állat idomításának.
A H, mint héja könyörtelenül őszinte beszámoló a gyásszal való megbirkózásról. Emlékekről szól, a természetről, és arról, hogy miként lehet összebékíteni az elmúlást az élettel és a szeretettel.

Kiadó:Park Megjelenés: április







Lucy Atkins: A hiányzó láncszem 

 Kali McKenzie-t édesanyja elveszítése után számtalan megválaszolatlan kérdés kínozza. Épp édesanyja, Elena műtermét igyekszik kitakarítani, amikor egy képeslapokkal teli fiókra bukkan. A titokzatos üzenetek egy kanadai galéria tulajdonosához, Susannah Gillespie-hez szólnak. Ki lehet ez a nő, és mit tudhat Elena titokzatos múltjáról?

Hogy kiderítse, Kali kisfiával, Finnel Susannah elszigetelt kanadai házába utazik, a gyilkos bálnák és viharok vidékére. És ahogy az idő egyre rosszabbra fordul, úgy jön rá Kali is, mekkora hibát követett el. A gyönyörű és titokzatos Susannah nem akar beszélni a múltról, és miközben Kali igyekszik kirakósként összeilleszteni, mi is történt édesanyjával a hetvenes években, Susannah egyre furcsábban kezd viselkedni, és ami a legaggasztóbb: egyre jobban bűvkörébe keríti a kis Finnt.

Kiadó: Gabo Megjelenés: április

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése