2012. május 29., kedd

Ally Condie:Crossed-ÖsszefonódvaA trilógia második részéhez ért, valahogy nekem az első sokkal jobban tetszett,az még tele volt újdonsággal,egyedi elképzelésekkel,kis szerelemmel. A második rész viszont olyan volt ,mintha mondjuk az Éhezők Viadala oldalait olvasnám.... mások a nevek, a helyszínek, de a lényeg ugyanaz,fellázadunk a hatalom ,az állam,társadalom stb. ellen és harcolunk,szaladgálunk,elbújunk,aggódunk,hogy melyik fiút szeressük,közben kombinálunk ki lehet az igazán gonosz a főbűnös stb.

Azt hiszem erről a műfajról elmondhatjuk,hogy aki egyet olvasott az az olvasta mindet.A Tiszták, Éhezők Viadala,A Beavatott mind-mind ugyanarra az alapsztorira épül. Ezek közül talán a Tiszták az amire azt mondhatom ,hogy a legkevésbé hasonlít a többihez. Ez utóbbi a legsötétebb is ,nem csak a tiniknek íródott.

Az,hogy kinek melyik lesz a személyes kedvenc ,az azon múlik melyiket olvasta először. Nekem ez az Éhezők Viadala volt.Nekem ez marad a mérce és az összehasonlítási alap.
Nem baj ha mindet olvassuk mert egyik sem unalmas csak éppen az ember már nem kap újabb impulzust,akkor sem dobog hevesebben a szíve ha harc van ,mert valahogy sejtjük mi lesz a következő oldalon.

A sorozat utolsó részét mindenképpen elolvasom,már csak a teljesség miatt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése