2012. május 14., hétfő

Bridget Asher:Provence-i szerelembalzsam

            "A bánat nem más,mint egy szerelmi történet visszafelé elmesélve."

Azt hiszem ezeknek a könyveknek abban van az ereje,hogy kíváncsiak vagyunk arra ,hogy mások,hogyan oldják meg a gondjaikat,hogyan élik meg az életük egy-egy nehezebb szakaszát.
Ráadásul ebben a könyvben utazunk is ,gyönyörű tájak,szomorú szívek,dacos kamaszok társaságában. 

Tetszett a könyv stílusa-sokszor úgy éreztem Asher túlszárnyalta a szórakoztató irodalom nyelvezetét,stílusát-és tetszett benne,hogy igyekezett kihagyni a műfajra jellemző kliséket,egyedi volt és az újdonság varázsával hatott.

Heidi két éve gyászolja férjét,próbál újra önmaga lenni,teljes emberként fia, a nyolcéves Abbot mellett lenni.
Heidi úgy érzi elmegy mellette az élet,Ő pedig csak dermedten figyeli az eseményeket.Ezért nővére esküvőjén megfogadja,hogy visszatért az élők közé,és újra felveszi élete fonalát.
Nem is sejti,hogy anyjának éppen kapóra jön a tenni akarása.Ugyanis a család Provence-i nyaralójában tűz ütött ki,és valakinek oda kell mennie-a család egyöntetűen Heidit tartja a legalkalmasabbnak erre,és a fura nyaralásra még nővére mostohalányát is megkapja a saját fia mellé. 


A történetben nagy szerepet kap a múlt ,elsősorban anyja élete és a nyaralóban történtek.A múlt és a jelen eseményei együttesen alakítják a történetet.
A történet végén megtudhatjuk ,hogy nem minden a képzelet szüleménye,sok esetben valós események,helyszínek szerepelnek a könyvben.


A történet vége nekem picit sziruposra sikerült.


A borító egyszerűen tüneményes! Ha végig olvastuk a könyvet jutalmunk pár mennyei eredeti Francia recept!




Értékelés:4,9 csillag az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése