2012. november 21., szerda

Kate Van Dyke:Vérzivatar Tűzmadár1.


A Csontgolyó és a Latin démon szerzője egy új,kétrészes könyvvel jelentekzik újra a krimik piacán.


Őszinte leszek,nekem annyira nem jött be ez a könyv. Igaz,hogy nem vagyok egy tipikus krimifaló,de olvastam már a műfajban pár könyvet és ez valahogy nem vett meg magának,pedig a fülszöveg ígéretes:

"Kívülről nézve James Sinclair szállodalánc tulajdonos családjának életét siker, luxus és fényűzés kíséri. Az ötcsillagos színfalak mögött azonban családi viszályok, irigység, rejtélyes halálesetek és titkos viszonyok bújnak meg. James ikerfiai Ron és Dean mindenben különböznek. Dean, a világtól elvonult művész, Ron pedig apja nyomdokaiban járva a Sinclair Star szállodalánc alelnöke.
Apjuk, a kíméletlen üzletember, vaskézzel akarja irányítani gyermekei életét.

Ron, feleségét és kisfiát egy repülőgép szerencsétlenségben veszti el, ikertestvérét tisztázatlan körülmények között meggyilkolják. A szálak Ronhoz vezetnek, de valóban képes lenne megölni saját fivérét?
A férfi önpusztító életbe menekül. Viszonya lesz egy tinédzserkorú szobalánnyal. Egy éjszakás kalandjuk közös sorssá alakul, amit mintha valaki a háttérből irányítana…"

Gazdagság,hatalom, és az összes emberi bűn,gyarlóság,rossz tulajdonság zsúfolódik a könyvben.
Persze a krimi attól jó ha izgalmas,néhol sokkoló-nekem inkább kissé hatásvadásznak tűnt a nyersességével,mintha erőből akarná lehengerelni az olvasót.
Az alapsztori és a szereplők jók,csak valahogy a kivitelezésen kellett volna finomítani ahhoz,hogy ténylegesen borzongjak olvasás közben.

A könyv ,mint említettem két részes a második rész ,Valóra vált rémálom címmel jelenik.

Ami a borítót illeti,hát nekem nagyon nem tetszik:-((( Sajnos ez is olyan mint maga a könyv,nyers,erőszakos, Bár lehet vannak olyan olvasók akik a krimikben ezt a vonalat szeretik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése