2014. augusztus 27., szerda

Úgy várom jössze -e már


A véletlen műve, hogy a hamarosan megjelenő könyvek egy kivételével mind az Alexandránál jelennek meg, a kivétel Park kiadás lesz. Bár bőven van mit olvasnom, mindig az kell ami nincs.
Szóval most rájuk vágyom - sok más dolog mellett, de maradjunk a könyveknél.( azért az idegesítő, hogy normális áron nem kapok gumicsizmát.Könyörgöm nem hermelinbundát szeretnék.)



 Diane Chamberlain: Kegyes Hazugságok


A tizenöt éves Ivy Hartnak egyedül kell gondoskodnia idős nagymamájáról, mentálisan zavart nővéréről, és nővérének kisfiáról is. Mindezt még nehezebbé teszi, hogy Ivy epilepsziás. A friss házas Jane Forrester megrögzött idealista, aki szociális munkásként kezd dolgozni az észak-karolinai dohányültetvényeken. Így ismerkedik meg Ivyval és családjával.
A hatvanas években játszódó történet két kivételes nő, Ivy és Jane kapcsolatát meséli el. Súlyos feszültségekkel terhes korszak ez, amikor a közjó érdekében az állami törvények lehetővé tették a sterilizációit, és ahol a jómódú középosztály cukormázas élete és a szegények hétköznapi nyomorúsága között áthidalhatatlan szakadék tátongott.
Munkája és a Hart család titkai súlyos erkölcsi dilemma elé állítják Jane-t: el kell döntenie, hogy segítsen-e Ivyn, vagy adja fel mindazt, amiben mindig is hitt.

Diane Chamberlain érdekfeszítően megírt, elgondolkodtató regényében ezúttal is az emberi kapcsolatok bonyolultságával, a mindennapok fontos erkölcsi dilemmáival foglalkozik.

A szerző neve ismerős volt, aztán be is bizonyosodott, hogy van egy másik könyve a Titkok örvénye. Remélem ez is lesz olyan jó, ha nem jobb.


Anton Disclafani: Veszélyes vágyak

 
1930-at írunk, a gazdasági világválság közepén járunk. A szenvedélyes és erős akaratú tizenöt éves Thea Atwellt családja váratlanul bentlakásos iskolába küldi, ahol női lovasokat képeznek. A Blue Ridge Mountains hegycsúcsai között fekvő Yonahlossee Lovas Leánytáborban leginkább a gazdagság, a szépség és a lányok közötti szövetség számít. Mindez teljesen új Thea számára, aki eddig szerettei körében gondtalanul élte álomszerű gyermekkorát, amely azonban egy végzetes tragédia következtében egy csapásra semmivé foszlik.
Miközben Thea megpróbál megbirkózni az egy évvel korábban történtek miatt érzett bűntudatával, egyre inkább belebonyolódik az iskola szövevényes viszonyrendszerébe. Először találja szembe magát a szélesebb külvilággal, az új barátságokkal együtt járó ármánykodással, illetve fokozatosan ráébred saját szexualitására is.
A múlt eseményeit egyre inkább elhomályosítják az iskolai tapasztalatok, melyek rövidesen éppoly meghatározóak lesznek Thea jövője szempontjából, mint az otthoniak. A Veszélyes vágyak botrányos szerelmi története és szívszaggató családi drámája lebilincselő, elragadó olvasmány szerelemről és testiségről, családról és otthonról, jómódról és társadalmi helyzetről.

Ez a könyv érdekel leginkább! Nagyon ígéretesnek hangzik.


Megan Abbott  : Riválisok
 
 
Addy Hanlon mindig is Beth Cassidy legjobb barátnője és hűséges másodkapitánya volt. Utolsó előtti gimis tanévüket megkezdve ők uralják a suli rendkívül jelentős, rettegett és rajongott szurkolócsapatát – egészen az új, fiatal edzőnő érkezéséig.
Addy meg a többi pomponlány hamar a hidegvérű és tiszteletet parancsoló Colette French edző hatása alá kerül. Egyedül Beth nem hódol be a Mesternek, és titkos, ám elvetemült hadjáratot indít, hogy visszaszerezze megrendült elsőségét.
Amikor egy tragédiát követő rendőrségi nyomozás szálai az edzőnőhöz és csapatához vezetnek, Addy megpróbálja kideríteni a haláleset mögött rejtőző igazságot – s megtanulja, hogy a hűség és szeretet határmezsgyéje veszélyes terület.

Megan Abott ebben az érdekfeszítő lélektani thrillerben a tinédzserkor leghevesebb érzelmeit, a barátság, a becsvágy és a hatalomvágy természetét mutatja be, miközben kíméletlenül és érzékenyen tárja fel a kamaszlányok lelkének sötét zugait.
A Riválisokat a Krimiszerzők Társasága a legjobb thriller kategóriában Acéltőr Díjra jelölte, a 2013-as Anthony-díjon a legjobb regények listájára került, a Booklist az év egyik legjobb krimijének, az Amazon pedig az év egyik legjobb könyvének nevezte.

Kedvelem a thrillereket, jó párat olvastam az utóbbi időben amik jól sikerültek, remélhetőleg ez a könyv is beáll majd a sorba.

A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

 A jól szituált, középkorú pár, Jodi és Todd kapcsolata válságban van. Többek között a chicagói tópartra néző lakásuk és a jólétük forog kockán. A férfi megrögzött nőcsábász. A tökéletességre törekvő nőnek pedig lételeme a tagadás. A férfi kettős életet él. A nő nem hagyja kiegyenlítetlenül a számlát. A férfi nagyban játszik. A nőnek nem marad vesztenivalója.
A Halálos hallgatás váltakozó nézőpontból elmesélt története egy széthullóban lévő házasságról, szakításról és elhagyatottságról, kompromisszumképtelenségről és be nem tartott ígéretekről szól. A bosszú azonban nem sokáig várat magára…

A fülszöveg alapján ez az igazi zsábamacska, vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon elcsépelt.


 Lawrence Anthony: Elefántsuttogó


 Amikor Lawrence Anthony dél-afrikai természetvédőt arra kérték, fogadjon be egy „rakoncátlanul” vad elefántcsordát a zuluföldi vadrezervátumába, a józan ész azt súgta neki, hogy ne tegye. Ám az állatok számára Anthony jelentette az utolsó esélyt: ha ő nem nyújt nekik menedéket, kilövik őket.
Anthony befogadta a csordát, és az évek múlásával maga is az elefántcsalád része lett. Miközben azért küzdött, hogy megnyerje az állatok bizalmát, rájött arra, mennyi mindent tanult tőlük életről, hűségről, szabadságról.
Az Elefántsuttogó szívet melengető, izgalmas, mulatságos és felemelő krónikája mindannak, amit Anthony e hatalmas testű, ám mélyen érző teremtmények mellett átélt és megtanult. A felejthetetlen emberi és állati portrékat felvonultató egzotikus történet kötelező olvasmány minden állatbarát és kalandvágyó olvasó számára.

Mostanában üldöznek az elefántok. Imádom őket!! Jodi Picoult : Szelíd vadak könyve után itt egy újabb csemege!

 


4 megjegyzés:

  1. Öö, Decathlon? Többektől hallottam, hogy ott lehet normálist kapni. Pont azon gondolkodtam, hogy milyen átmeneti cipő kellene, mert csizmában járni még nem akarok. Mármint bőrben, nem gumiban.:)
    A Chamberlain egy picit érdekel, a helyszín miatt.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet megnézem:-) Eddig csak több tízezer forintért találtam, nekem meg csak a kerti sárdagasztásra kellene.:S

      Törlés
    2. Hööööhhh... mert most divat. Anya anno valamelyik áruházban vette, szintén az udvaron járkálásra.

      Törlés
    3. Tényleg pofásak, tengerészcsíkos, vagy kiskutyák rohangálnak rajta stb. és ezért elkérnek 14-15 ezer forintot :S

      Törlés