2022. szeptember 7., szerda

Nők harca

 


Jennifer Hillier: Apró kis titkaink 


Mindig nehezen választok ebből a műfajban, mert nálam nagyon vékony a határvonal a tetszett és a nem tetszett között. Elöljáróban annyit, hogy elkezdtem a könyvet,  és csak azt vettem észre, hogy már a felénél tartok!

Marin élete nagy tragédiája után éppen csak feláll a padlóról amikor férje hűtlenségével szembesül.  A nő elhatározza,  hogy nincs ennél lejjebb,  nem engedi,  hogy a sors újabb csapást mérjen rá.

Ami nagyon tetszett, hogy mindenkiről megtudjuk mi motiválja. Bepillantást nyerünk a szereplők életébe,  lelkébe- elérve,  hogy mindenki döntését , érzéseit jogosnak ítéljük. Egy átlagosnak tűnő szerelmi háromszög sokkal többet rejt, mint a megszokott klisék sokasága. 

Ez a remek pszichológiai thriller a történet végéig fenntartja a figyelmet, és közben nagykanállal adagolja a feszültséget. Igazi homlokra csapós sztori. 

Számomra egyetlen hibája a kissé elnyújtott befejezés, de lehet inkább türelmetlen voltam. 

Értékelés: 4,9 hátba támadott cseresznye az 5- ből.



Tess Stimson : Az enyém,  vagy a tiéd sem. 

Talán nem túl jó ötlet egymás után olvasni a női lélektani thrillereket, közös a két kötetben, hogy  mindkettő esetében őrült tempóban hajtottam a lapokat. 

Egy óriásnak is mondható mozaikcsalád, új és régi feleségeinek harcát követhetjük nyomon. 

Louise a régi feleség négy év elteltével sem képes belenyugodni a veszteségbe, és mindent megtesz annak érdekében, hogy volt férje az életük része legyen.  Ehhez persze legtöbbször a gyerekeit használja fel...

Caz az új feleség azzal nyugtatja magát, hogy Ő nyert, ráadásul a közös gyerekkel gyorsan kompenzálta a korábbi házasság hosszát. 


A két feleség mellett ott az anyós,  aki szintén őrült módon ragaszkodik volt vejéhez.

Szerintem a fülszöveg túl sokat árul el, picit sejtelmesebben fogalmazva több izgalom jutott volna az olvasónak. 

Mindenkinek van titka a családban,  amit igyekszik a végsőkig takargatni. Ráadásul mindenkinek elég oka volt haragudni a férjre, de ennek ellenére mindenki ragaszkodik a lusta,  csapodár,  döntésképtelen férfi figurához,  aki igencsak nem törődöm módon áll az érte harcoló nők között. 

Érdekes módon senki sem akarta megérteni a másikat,  mindenki arra törekszik, hogy a saját akaratát érvényesítse.  A végén már bármi áron...

Picit sajnáltam, hogy csak a két nő szemszögéből ismerjük ezt a szerelmi háromszöget.  Teljesebb lett volna a kép,  ha Andrew is szót kap. 

A rendőrségi jegyzőkönyvek megtörve a sztorit,  újra és újra emlékeztetik az olvasót,  hogy már az első lapokon megtörtént a legrosszabb. Persze ez nem egy önsegítő könyv,  hanem egy csavaros, izgalmas történet,  ahol mindenki a saját érdekeit szem előtt tartva cselekszik. 


Ha az emberek,  főleg ha családról van szó,  csak kicsit is tiszteletben tartaná a másik érzéseit,  elismerné, hogy a másik is szenvedhet, talán nem lenne ennyi viszály és gyűlölet egymás irányába.


Értékelés:4,5 féltékeny cseresznye az 5- ből. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése