2012. október 11., csütörtök

Jay Asher&Carolyn Mackler:Kezünkben a jövőnk

Képzeld el,hogy bekapcsolod a számítógéped és a tizenöt évvel későbbi énedet látod a facebook oldaladon,fényképek,hozzászólások,mind tőled,de hogyan lehetséges ez,amikor éppen az érettségid előtt állsz,és nem ,hogy azt nem tudod ki lesz a férjed,de még arról sincs fogalmad mit veszel fel holnap?

"Ha ez tényleg a jövőm,és nem vagyok boldog,talán jobb,ha nem tudom,míg oda nem jutok."

1996.Emma és Josh gyerekkori barátok,igaz a kamaszkor meghozta a változás szelét is,de Emma aznap mikor meglátja a tizenöt évvel idősebb és boldogtalan énjét a számítógépén,tudja,hogy senki máshoz nem fordulhat csakis Josh-hoz....

Ki, és honnan tudja mi a kedvenc filmed? Könyved? Főleg ha azokról még csak nem is hallottál?

A könyv aztán száguldani kezd velünk,Emma kapkod,iszonyatosan küzd egy ígéretes jövőért ,miután észreveszik,hogy minden egyes tettük,kimondott gondolatuk befolyásolja a jövőjüket csak erre tudnak gondolni.Mi lesz ha másik egyetemet választanak, a helyett amit eddig a legjobban szerettek volna?Mi lesz ha olyannal randiznak aki tizenöt évvel később már nincs jelen az életükbe? És mi lesz a családjukkal? A barátaikkal?Őket ,hogyan menthetnék át egy biztos és boldog jövőbe?

"Mindegy, hogyan próbálom rendbe tenni a jövőt,semmi sem segít."

A könyv lapjain felváltva szólal meg Emma és Josh.Josh az örök higgadt,aki egy idő után már nem akarja tudni mi lesz vele...ki lesz a felesége,barátok lesznek-e még Emmával.
Nagyon tetszett ahogy a történet végigvezeti a két fiatalt a felnőtté válás szokatlan útján,Emma döntései miatt egyre inkább eltávolodnak egymástól,úgy érzik mindent most kell megtenniük egy tökéletes jövőért.

Amit picit hiányoltam,az az,hogy kiderüljön,hogyan,miként került egy cd-re a jövőjük, a facebook.Erre sajnos nem kaptam választ,igaz a könyv végéig nem is érdekelt,annyira lekötött Emma és Josh élete.
Tulajdonképpen nem is lényeges,a miként olyan izgalmas a sztori,hogy simán elfeledkezhetünk róla.

A könyv borítója számomra tökéletes,szeretem ezt az átmenetet a kemény fedél és a puha között,strapabíró és praktikus is.
Ha Jay Asher neve ismerősen cseng,az nem véletlen a Tizenhárom okom volt könyv szerzője,a könyv szintén  fiatalokról,döntésekről,és döntéseik következményiről szól.

Értékelés:
4,9 cseresznye az 5-ből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése