2020. szeptember 30., szerda

Laura Marshall: Ismerősnek jelölt


 Jelentem az olvasás remekül megy. Ami még akadozik azok a beszámolók, igyekszem haladni, mert akár egy héttel olvasás után is már nehéz egy normálisabb terjedelmű értékelést össze kalapálni.


Impulzus választás volt a könyv, nem túl vaskos, thriller; jöhet.

Mondhatnám, hogy milyen trendi, aktuális témához nyúlt a szerző. Az online tér ma már sokszor fontosabb mint a valóság. Tulajdonképpen két helyen élünk egyszerre, és mindkét helyen a tökéletességre törekszünk.

Louise szürke hétköznapjait él négyéves fiával. A férje elhagyta, barátai, társasága nagyon kevés. Sokszor érzi, hogy még mindig nyomasztja gyerekkora, egy ballépés, amiért még mindig vezekel.

A régi idők elevenednek meg amikor évfolyam találkozóra hívják, és ismerősnek jelöli egy volt osztálytársa, aki mellesleg halott...

Egyrészt alakul a jelen, alakul a találkozó, lassan egy -két régi barát, vagy osztálytárs felbukkan, másrészt meg tudjuk mi is történt egy végzetes iskolai bulin.

Én nem kitalálni szoktam dolgokat, hanem ráérezni. Ezúttal cserben hagyott ez a képességem, fogalmam sem volt róla hány bűnöst is kell keresni.

Az első szerelem, a helyünk egy adott csoporton belül, elfogadás, befolyásolhatóság, család, párkapcsolat. Minden szépen összegyúrva és nagyon jól eladva.

Felnőtt fejjel visszagondolva ijesztő milyen sebezhetőek vagyunk fiatalon. mennyi minden van hatással ránk. Mennyi minden alakít minket. Úgy tűnik csak a vakszerencsén múlik ha nem leszünk sérült, szorongó felnőttek. 

Értékelés:

4 fiatal cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése