2012. május 21., hétfő

Sophie Kinsella:Csörögj rám!

 
Kinsella nekem sokáig kétséges volt, mármint, hogy szeretem-e,elolvassam -e a könyveit. 
Bevallom nekem a Boltkóros sorozat nem jön be,nem az én világom, ezért fenntartásaim voltak a többi könyvét illetően is.
De akit eddig hasonló indokok tartottak vissza az rohanhat is Kinsella könyveiért mert nekem nagyon bejöttek.

A másik szemlélet szerintem ami távol tartja az olvasókat ettől a műfajtól, az az,hogy azt hiszik,hogy bugyuta, pedig nagyon nem! Szórakoztató irodalom ami nem jelent egyet azzal,hogy unalmas,nyálas és a többi, szerintem van olyan érdekes,mint a mindenféle sötét meg hajlott hátú szeretők, vámpírok, kanos farkasemberek.

Ami a sztorit illeti, Poppy épp az esküvőjére készül,egy fogadáson azonban elhagyja a gyűrűjét - ami becses családi hozomány és nagy értékkel bír, aztán a gyűrűkeresés közben a telefonjától is megszabadítják.

A telefon problémát ugyan megoldja - talál egyet - de innentől kezdve veszi kezdetét az igazi káosz, ugyanis Poppy az idegen telefont nem csak arra használja, hogy Őt elérjék, hanem készségesen intézi az ismeretlen tulajdonos ügyeit is.
Válaszol az üzenetekre, legyen az munka vagy magánjellegű. Ebből persze egyre több félreértés kerekedik...

Poppy szépen halad az oltár felé, bár kétségei támadnak a felől, hogy anyósáék valóban örülnek -e ennek a frigynek,ahogy az is kétséges, hogy az esküvőszervezője képes-e Poppy nélkül bármit is elintézni.

Közben feltűnik a színen Sam a telefon tulajdonosa is....

Kinsella számomra előre lépett, és egyértelműen Marian Keyes mellé került a kedvenc szórakoztató irodalom műfaj szerzői közé.

Korábbi könyvei amiket szívesen ajánlok: Velem alszol? Segítség kísértet! Tudsz titkot tartani?

Ami a borítót illeti, egyértelmű javulás mutatkozik, ez is remekül sikerült, ahogy a Velem aszol? vagy a Segítség kísértet! Kétségtelen,hogy van pár Kinsella könyv aminek a borítója katasztrófa de úgy látom a tervező(k) egyre inkább magukra találnak!

Értékelés:
5 cseresznye az 5-ből!!!

12 megjegyzés:

  1. Én nem olvastam a Boltkórus sorozatét, de örülök is neki, nekem az tényleg gagyinak tűnik. Elég volt a filmet megnézni egyszer. Viszont a többiért én is oda vagyok! :) Ezt a könyvet nem olvastam még, de hamarosan bepótolom! :) Az Emlékszel rám-ot olvastad?

    VálaszTörlés
  2. Kristina-Én sem tudtam azonosulni azzal a márkafüggő karakterrel.
    Igen olvastam az Emlékszel..de bevallom az sem győzött meg:-) Viszont az említett három könyve tényleg nagyon jó!!:-)

    VálaszTörlés
  3. Még én sem olvastam, de a napokban majdnem megvettem, mert érdekesnek tűnik a fülszöveg. Hát azért kíváncsi vagyok rá! :))

    VálaszTörlés
  4. Nem merlek sem le ,sem rábeszélni:-) Nekem túl mesés volt(lehet a koromból adódóan) de lehet,neked pont azért tetszene mert annyira elrugaszkodik a valóságtól.

    VálaszTörlés
  5. Én olvastam a boltkóros naplójának 1.részét, és annyira untam, hogy borzalmas, majdnem letettem, de belegondoltam, ha már megvettem csak kiolvasom, számomra nagyon vontatott volt :(

    VálaszTörlés
  6. Én nagyon szeretem Sophie Kinsellát úgyhogy abszolút várólistás nekem ez a könyv is. Én olvastam a boltkóros szériát szerintem a többi kötet jobb mint a legelső, az esküvő meg hogy testvére van meg a babavárósdi. Egyedül azt nem olvastam még, amikor már gyerek van.

    VálaszTörlés
  7. Diamond-nekem Kinsella olyan volt mint Jennifer Crusie,neki is vannak jó könyvei és olyan is amiről olvasás közben azt gondoltam,hogy tuti nem is Ő írta,mert ennyivel silányabb nem lehet az egyik a másiknál.

    Azt hiszem ezek után már mindent elolvasok tőle ami nem Boltkórós:-))

    VálaszTörlés
  8. Anaria- Nos akkor Te a rajongók táborát erősíted:-)

    Ezt a könyvét nagyon ajánlom:-)

    VálaszTörlés
  9. Én most olvasom a "Csörögj Rám!"-ot, de eddig imádom!
    Egyébként a Boltkóros sorozat érdekes. szerintem a 3. rész a legjobb, és szerencsére én azt olvastam először, azok után az első kettő elég uncsinak tűnt, ahogy a tesós történet sem volt a legizgalmasabb, viszont nekem még a Pöttöm Boltkóros is bejött, mert ott már nem erőltették annyira ezt a vásárlási mániát, ami már a 6. részre pont kezdett az agyamra menni.
    De a 3. rész viszi szerintem a pálmát, amikor férjhez megy.
    a filmet én a könyvek után láttam, de az meg se közelítette nekem azt az élményt, amit a könyv nyújtott, szerintem a film nagyon gagyira sikerült!!

    VálaszTörlés
  10. Lehet majd valamikor elolvasom a Boltkóros sorozat egy-két darabját,igazából a kiadó kiadhatna már valamit ismét Kinsellától! :-)

    VálaszTörlés
  11. Már nem a Kelly adja ki, hanem a Libri a következőt, és olcsóbb is lesz:-)
    http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?SessionID=03264B2D7E5HRUCZKRMPTDQLOMKLBZIOVQCBHBBEEGCAOX990D2F4FD4D27066DC14B27E7C7DC5C88090DEPPCXRCRVTLVYKBIBVKOPBBDGUDCJGCCIFXHDJAN053DAF32EFF575534039174057&TabSheet=book&Page=1&SrcWord=&SrcField=sf&SrcCategory=&CategoryID=A8G&BookID=729516&GotoBook=True&Price=&CBStock=Checked&CBDiscount=&LastDays=20&navsource=konyvespolcom

    Olvastam Kinsella jó néhány könyvét, és meg kell állapítsam, hogy Kinsella vagy utálja a nőket vagy nagyon roszz véleménnyel van róluk vagy valójában egy elmaradott hímsoviniszta férfi ír Kinsella álnév alatt.
    Mert még egy ilyen ostoba „hősnőt”, mint a Poppy…bár végül is Kinsella összes hősnője ugyanolyan. Butuskák, műveletlenek, kavarnak, pletykálnak, de azért bájosak és cukikák. Könyörgöm, melyik ember olyan ostoba, hogy egy cég belügyeibe avatkozzon idióta e-mailekkel?! És hogy is van az, hogy otthagyja Magnust, mert csak rövid ideje ismeri egy másik pasiért, akit egy hete ismer? Logikus és hatalmas jellemfejlődésre utal. És észrevettétek, hogy Kinsella főszereplő csajocskái az ostobaságuk és vérlázítóan idióta tetteik után mindig elnyerik annak a férfinak a szívét, akinek a legtöbbet ártottak a regény során, és, hogy az a férfi mindig vezérigazgató, aki nagy és okos és gazdag és művelt, de azért imádja az ő kis butuska cukorbabáját?

    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  12. Kedves Zsuzsa- köszönöm az infót, már én is láttam a Libri kiadó oldalán az előkészületben lévő Kinsella könyvet :-))

    Jól látod a szerzőt, és a karaktereit is, de valahogy engem szórakoztat, és nem nagyon gondolok bele igazán egy-egy jellem érzelmi mélységeibe.

    Nem tudom Kinsella mit tud jobban mint például J. Crusie - ő már ritkábban találja el az ízlésemet, és bosszantanak a szereplői.

    Kinsella a boltkóros könyvein kívül megvett magának :-)

    VálaszTörlés