2012. június 2., szombat

Lapozgató

 


  A könyvek mellett a másik nagy szenvedélyem az újság illetve újságok.Imádok újságárushoz járni,válogatni  majd egy vaskos adaggal hazamenni,leülni,ledőlni ,szétteregetni,lapozgatni.Ámulni a pletyka rovaton, a hírességek okos mondatain, elmerengeni az aktuális témán egy-egy jobb cikken.Mindent elolvasok az utolsó betűig.Gyerekkoromban még a dezodoros flakon szövege is érdekesnek tűnt, a mi napig kívülről fújom:Figyelem! A flakonban túlnyomás uralkodik! Felnyitni ,ütögetni,felszúrni,sugárzó hő hatásának kitenni vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos!

Újságolvasás közben kikapcsolok,percekre lépek be egy-egy történetbe-ez pihentet legjobban ha az aktuális könyv olvasása közben elfáradnék,vagy éppen a napi,heti feszültséget,fáradtságot öt-tíz percre tompítani szeretném, előveszek egy újságot,ha rövidebb tömegközlekedés vár rám akkor könyv helyett egy pihekönnyű újság mellett szoktam dönteni.

Hogy mire is akarok kilyukadni? Hát arra,hogy ha valami könyvekhez,olvasáshoz kapcsolódó cikkre bukkanok azt megosztom itt a Lapozgató -ban egyrészt kedvet csinálok az újságot nem olvasóknak az újságokhoz,másrészt szerzőkről ,könyvekről szóló érdekességek szerintem minden könyvmolyt érdekelnek.

Lássuk hát a heti termést-előfordulhat,hogy nem éppen friss újságcikket ajánlok,persze igyekszem majd,de gyakran előfordul,hogy a hét elején megvett lapot csak hétvégén tudom elolvasni.

Ezen a héten több könyvhöz kapcsolódó cikken is megesett a szemem:

Hölgyvilág 8.szám A Rettenthetetlen Nellie Bly címmel  kétoldalnyi terjedelemben tudhatunk meg többet  Carol MCCleary :A gyilkosság alkímiája könyvével és főhősével kapcsolatban.(K.U.K kiadó)

Nők Lapja 22.szám:A Bronte nővérek életéről,munkásságukról van dióhéjban egy kétoldalnyi cikk, képekkel a családról.

Nők Lapja 21.szám: A Park kiadó jelentette meg Henrietta Lacks örök élete c. könyvet ,ebből találhatunk egy oldalnyi részletet a lapban. A könyvből az HBO filmet készít. A könyv már több mint húsz nyelven jelent meg.

Meglepetés 21.szám:Gail Carriger -Soulless Lélektelen (Könyvmolyképző)  magyarul megjelent könyve kapcsán adott interjút, a cseppet sem átlagos írónő ,aki engem azzal döbbentett meg,hogy parókát hord :-) Juj többet nem árulok el:D

2 megjegyzés: